طرز تهیه آش انار ساده و مقوی
تهیه آش انار به عنوان یکی از آشهای محلی ایران، بسیار ساده است و با مواد اولیهای که به راحتی در دسترس است، میتوانید آن را در منزل خود درست کنید.
مواد لازم برای تهیه آش انار ساده
- برنج (آبکش شده) ۱ پیمانه
- بلغور نیم پیمانه
- عدس نیم پیمانه
- برنج (آبکش شده) ۱ پیمانه
- نخود (آبکش شده) نیم پیمانه
- پیاز بزرگ (خرد شده) ۱ عدد
- سیر (رنده شده) ۲-۳ حبه
- جعفری، گشنیز، پیازچه، نعنا و ترخون یک دسته (از هر کدام)
- رب انار نیم پیمانه
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
- نعنا خشک به مقدار لازم
- دانههای انار به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش انار ساده

۱. پخت اولیه نخود و عدس
اولین مرحله از طرز تهیه آش انار ساده درست مثل طرز تهیه آش رشته و هر آش دیگری، این است که حبوبات را خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس برای تهیه این آش، عدس و نخود را به صورت جداگانه حداقل ۸ ساعت در آب بخیسانید بعد آبکشی کند و در نهایت در دو ظرف جدا با آب بپزید. در نهایت هم مجدد آبکش کنید و کنار بگذارید.
۲. تهیه کردن پیاز و سیر داغ
هم زمان که نخود شما میپزد زمان آن است که پیاز داغ و سیر داغ مورد نیاز برای این آش را تهیه کنید. برای این کار در یک ماهیتابه مناسب روغن بریزید بعد پیاز خرد را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. پیاز که کاملا طلایی شد را از ماهیتابه خارج کنید و سیر رنده را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. در نهایت زردچوبه را به سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.
نکته: با توجه به این که پیاز داغ یکی از اجزای اصلی تمام آشهای ایرانی است بهتر است روشهای تهیه پیاز داغ را هم با جزییات بدانید.
۳. پخت حبوبات و برنج و بلغور
اکنون و در این مرحله برنج، بلغور، عدس و نخود آبکش و آب را به همراه نعنا خشکی که کمی در روغن تفت دادهاید در یک قابلمه مناسب پخت آش بریزید و روی حرارت متوسط رو به زیاد به جوش آورید سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۳۰ دقیقه با در نیمه باز و هم زدن گاهبهگاه اجازه دهید حبوبات بپزند.
۴. پخت نهایی آش انار
بعد از ۳۰ دقیقه، باقی مواد آش یعنی رب انار، سبزیجات آش، نمک و فلفل و آب انار و آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد بپزند. در انتها نعناع داغ، کمی از سیر و پیاز داغ را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل را به آش اضافه کنید. این آش را میتوانید با روغن داغ، پیاز و سیر داغ و البته دانههای انار تزیین و سرو کنید.
نکته ۱: برای یک آش انار غلیظتر، میتوانید از کمی آرد برنج یا آرد گندم استفاده کنید.
نکته ۲: آب انار را وقتی به آش اضافه کنید که حبوبات کاملا پخته شده باشند. در غیر این صورت آب انار باعث میشود فرایند پخت آنها کندتر شود.