1

طرز تهیه مربای شلیل

مواد لازم:

  • شليل 1كيلو
  • شكر يك كيلو
  • آب نصف پيمانه ( در صورت سفت بودن شلیل ها)
  • جوهرلیمو نصف قاشق چای خوری

طرز تهيه:

هسته شلیل ها رو جدا کرده و خلال خلال کنید

توجه: برای پخت دو حالت وجود دارد اگه از شلیل نرم و رسیده استفاده مي كنيد نیازی به اضافه كردن آب نيست، ولی اگر از شليل هاي سفت استفاده ميكنيد حتما آب اضافه كنيد.

آب و شكر را روي حرارت بگذاريد تا جوش بيايد، چند تا جوش که زد شلیل ها را به آن اضافه کنید.

5 تا ده دقیقه بعد میزان قوام شربت مربا را تست كنيد، اگر دلخواه بود جوهر لیمو را اضافه كنيد و يك جوش که زد از روی حرارت برداريد.

توجه: دقت كنيد كه شلیل زود میپزه ، مواظب باشيد له نشود.

اگه از شليل سفت استفاده كردید زمان پخت بیشتر میشود ولی در عوض خلالهای شکیل تری خواهید داشت.
مربا را بگذارید تا خنک شود  بعد به ظرف مورد نظر منتقل کنید

نكات تهيه مربا :

● علت کپک زدن و ترش شدن مربا

این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.

● علت شکرک زدن مربا

این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.