طرز تهیه کباب وزیری خانگی به روش سنتی

کباب یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی به شمار می‌رود و جایگاه ویژه‌ای را در فرهنگ ملی و غذایی ما به خود اختصاص داده است.

کباب وزیری که در برخی از شهرهای کشور به عنوان کباب درباری هم شناخته می‌شود ترکیبی از دو نوع کباب محبوب ایرانی یعنی جوجه و کوبیده است و برای افرادی که می‌خواهند در یک وعده طعم مرغ و گوشت را بچشند، انتخابی جذاب محسوب می‌شود. با وجود اینکه تاریخچه‌ی دقیق طبخ این کباب مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد اولین بار بین دهه‌ی ۴۰ تا ۵۰ شمسی در رستوران‌های ایران به شهرت و محبوبیت دست پیدا کرد.

مواد اولیه برای تهیه کباب وزیری

فراهم کردن مواد اولیه موردنیاز برای آماده‌سازی کباب کوبیده و جوجه کباب یکی از مراحل مهم طرز تهیه کباب وزیری به شمار می‌رود که مقادیر دقیق آن‌ها در جداول زیر درج شده است:

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده
زعفران دم‌ کرده۱ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط۱ عدد
نمکنصف قاشق غذاخوری
پودر زیره۱ چهارم قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه۱ چهارم قاشق چای‌خوری
گوشت چرخ‌کرده گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند۵۰۰ گرم
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب
پودر پاپریکا۱ چهارم قاشق چای‌خوری
پیاز متوسط۱ عدد
فیله مرغ بدون پوست و استخوان۴۰۰ گرم
ماست چکیدهنصف پیمانه
فلفل سیاهنصف قاشق چای‌خوری
نمک۱ قاشق چای‌خوری
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی

مدت زمان موردنیاز برای آماده‌سازی مواد اولیه کباب وزیری بین ۸ تا ۱۰ دقیقه متغیر است و بعد از آن باید بین ۲ تا ۳ ساعت به مواد استراحت دهید. لازم به ذکر است که میزان ترکیبات ذکر شده در این مطلب برای ۳ تا ۴ نفر ایده‌آل است. در هر صورت پس از فراهم کردن ترکیبات موردنیاز باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در قدم اول پیاز را پس از پوست گرفتن رنده کنید و آب آن را بگیرید.
  • در مرحله‌ی دوم باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سایر ادویه‌ها به همراه زعفران را درون یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
  • حال باید ترکیب را به مدت ۳۰ دقیقه به یخچال منتقل کنید تا مزه‌ها به خورد یکدیگر بروند.
  • در این گام از طرز تهیه کباب وزیری به سراغ آماده‌سازی جوجه می‌رویم. برای این کار باید در یک کاسه ماست، زعفران، آبلیمو، پیاز خرد شده و ادویه‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • پس از آن نوبت به اضافه کردن قطعات مرغ به مخلوط ذکر شده و آغشته کردن کلیه‌ی قطعات با آن‌ها می‌رسد.
  • پس از مخلوط کردن روی کاسه را بپوشانید و قطعات مرغ را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
  • برای به سیخ کشیدن کباب کوبیده باید از مخلوط خود به اندازه یک پرتقال بردارید و پس از چسباندن به سیخ با استفاده از دست آن را شکل دهید.
  • مرغ را هم سیخ کنید و کلیه‌ی سیخ‌ها را بر روی منتقل بگذارید.
  • برای پخته شدن هر طرف کباب بین ۸ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارید و می‌توانید در نهایت با ترکیبات دلخواهتان آن‌ها را نوش‌جان کنید.
image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.