1

فراخوان علمی سی‌امین اجلاس سراسری نماز با رویکردی متفاوت منتشر شد

فراخوان علمی سی‌امین اجلاس سراسری نماز با رویکردی متفاوت منتشر شد؛ به گونه‌ای که مخاطبان این فراخوان مدیران ارشد نظام و اساتید نهادهایی هستند که در پرورش آینده‌سازان این مرز و بوم نقش‌آفرین هستند.

روابط عمومی ستاد اقامه نماز اعلام کرد: با استعانت از خداوند حکیم و با کمک صاحب نظران و پژوهشگران و مدیران ارشد نظام بنا دارد تا سی امین اجلاس سراسری نماز را با رویکردی متفاوت با گذشته برگزار کند. برای تحقق این هدف، تمرکز بر روی شناخت مسئله و استخراج و تدوین وظایف و تکالیف اصلی دستگاه‌ها و همچنین چاره‌اندیشی برای ترسیم نقشه راه و تدوین برنامه جهت حل مسئله است. بر این اساس با توجه موضوع اجلاس تلاش می‌شود که هر دستگاه‌ و صاحب نظران مرتبط با آن ابتدا مسئله را تعریف کنند و بعد وظایف و تکالیف قانونی دستگاه را برشمارند و سپس با انجام مطالعات کارشناسی و رایزنی های لازم علت های کاستی‌ها را بشناسند و برای رفع آن ها با ارائه برنامه همت گمارند.

مخاطبان این فراخوان را مدیران ارشد نظام، محققان و استادان حوزه و دانشگاه و فرهنگیان و دستگاه هایی تشکیل می دهند که در پرورش آینده سازان نقش آفرین هستند. محور ها و موضوعات فراخوان ویژه محققان و صاحب نظران نیز عبارت است از:

۱- راههای برقراری ارتباط با نسل نو چیست ؟

۲- مسئله اصلی در فاصله داشتن وضعیت دینداری نسل نو به ویژه اقامه نماز آنان با الگوی مطلوب تراز ایران اسلامی چیست؟

۳- نقش، مسئولیت و تکالیف قانونی دستگاه‌های متولی فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش، مراکز آموزش عالی و حوزه های علمیه در حل مسئله و ارتقای وضعیت دینداری و نماز نسل نو چه می‌باشد؟

۴- بحث نماز نسل نو یک موضوع کلان فرهنگی است و مستلزم هم افزایی ملی می‌باشد. سایر نهادها و دستگاه اجرایی چگونه می‌توانند در این امر مهم ایفای نقش داشته باشند؟

۵- مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب، استفاده از ظرفیت حلقه‌های میانی را مورد توجه و تأکید قرار داده‌اند. سازوکار بهره گیری از ظرفیت حلقه‌های های میانی و نهاد خانواده در ارتقای کیفیت وضعیت دینداری و نماز نسل نو چگونه می‌تواند باشد؟

۶- نهادهایی مثل مدرسه و دانشگاه و مسجد با کدام برنامه ریزی قادر به ترغیب نسل نو برای حضور آگاهانه در نماز جماعت می باشند؟

۷) چگونه می توان راه جذب همه اقشار جامعه را به اقامه نماز فراهم کرد؟

۸) معرفی مدارس، دانشگاه ها و مساجد الگو در جذب نسل نو به نماز.

قالب های ارائه آثار نیز شامل رساله دکتری، مقالات علمی، پژوهش های کاربردی و مطالعات تطبیقی است. اطلاعات تکمیلی و شرایط عمومی و اختصاصی از طریق درگاه اجلاس قابل دریافت است.

مهلت شرکت در فراخوان از ۱۰مهر تا ۱۵آذر ۱۴۰۲ است و علاقه مندان می توانند از طریق سامانه ستاد اقامه نماز ثبت نام کرده و آثار خود را به دبیرخانه اجلاس بفرستند. زمان اعلام نتایج نیز نیمه دوم آذر خواهد بود.

از صاحبان۱۱۰ اثر برتر با اهدای جوایز قدردانی می شود و چکیده اثر آنها در کتاب مقالات برگزیده اجلاس منتشر خواهد شد و به تمامی شرکت کنندگان گواهی حضور در فراخوان اعطاء خواهد شد.

سی‌امین اجلاس سراسری نماز با موضوع نماز نسل نو با تمرکز بر نقش مدرسه و مسجد و دانشگاه در استان زنجان برگزار می‌شود و دبیرخانه دائمی اجلاس سراسری نماز در ستاد مرکزی اقامه نماز استقرار دارد.

رهبر معظم انقلاب در بهمن سال گذشته در پیامی به مناسبت آغاز بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز تاکید کردند: مدارس، دانشگاه ها، به طور ویژه دانشگاه فرهنگیان، صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های فرهنگ ساز، در شمار مخاطبان اصلی «اقیموا الصلوة» جای می گیرند.

موضوع های بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز که بهمن سال ۱۴۰۱ در تهران برگزار شد، در ۱۷ موضوع و بخش شامل نقش معلم در پیوند نماز و مدرسه، ارائه الگو برای جایگاه معلم و رابطه نماز، مدرسه و خانواده، نماز و نقش معلم در تجربه زیسته معلمان و نقش فناوری و فضای مجازی در پیوند معلم، نماز و مدرسه، نقش ساحت زیباشناسی و هنر در تسهیل پیوند نماز با مدرسه و مسجد، پیوند نماز با عناصر برنامه درسی تربیت معلم، نقش بصیرت و تدبر در عمق بخشی به پیوندهای نماز با ارکان مدرسه، معلم؛ نماز، مدرسه و تربیت اجتماعی و ایده های عملی در شیوه های دعوت دانش آموزان به نماز در مدارس و مساجد بود.

از دیگر موضوع های این اجلاس می توان به الگوهای خلاقانه در ایجاد همگرایی و تعامل بین مسجد، مدرسه و خانه، تجربه حضور روحانی مساجد و نهادها در مدارس همجوار و جذب دانش آموزان و خانواده آنان به مسجد، تجربه موفق متولیان مدرسه و مسجد در پیوند خانه، مدرسه و مسجد، الزامات و بایسته های ورود مبلغین و روحانیون به مدرسه و شیوه های همگرایی متولیان مدرسه و مسجد در جلب تقویت طرح پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد، الگوهای موفق هیئت های اندیشه ورز و شوراهای نماز مدارس، ایده ها و الگوهای موفق رونق نماز مدارس توسط دانش آموزان و الگوهای موفق در پیوند مسجد، مدرسه و خانه در کشورهای اسلامی اشاره کرد.