آلو قیسی پلو ؛غذاي شمالي ( گيلاني )
مواد لازم براي دو نفر :
دو پيمانه پلو پز برنج ايراني از قبل خيسانده شده
آلو و قيسي به هر تعدادي كه دوست داريد من از ۵ عدد قيسي و ۷ عدد آلو استفاده كردم
يك عدد سينه ي كوچك مرغ پخته و ريش شده
سيب زميني نگيني سرخ شده دو عدد متوسط
پياز سرخ شده دو عدد درشت
رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوري سرخالي
زعفران دم كرده نصف استكان
آب مرغ براي پختن برنج يا عصاره ي مرغ مگي
نمك و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه :
ابتدا مرغ را پخته قطعه قطعه كوچك يا ريش ريش كنيد . نبايد زياد نازك ريش بشه . يكمي درشت تر باشه . آب مرغ را هم كنار بگذاريد براي پخت برنج . بعد سيب زميني ها رو نگيني سرخ كرده و بريزيد روي مرغ ريش شده . پياز ها را سرخ كنيد .
آلو و قيسي را در مقداري روغن دو سه دقيقه تفت دهيد . بعد يك قاشق رب گوجه رو با اونها مخلوط كنيد و كمي تفت بدين تا بوي خامي رب بره و بعد كمي آب مرغ برزيد توش به اندازه اي كه تا لبه آلو قيسي ها بياد بالا و يك قاشق از پياز سرخ شده ها رو هم باهاش قاطي كنيد و درپوش ديگ رو بذاريد تا آلو قيسي ها بپزه و آب خورش كشيده بشه و بعد با بقيه مواد به همراه پيازهاي سرخ شده قاطي كنيد .
مواد رو هم بزنيد تا با هم قاطي بشن . بعد برين سراغ برنج …
آب مرغ يا عصاره مرغ مگي رو بريزيد توي برنج اگر كافي نبود آب اضافه كنيد و به اندازه نمك بزنيد و برنج را كمي زنده تر آبكش كنيد و بعد از آبكش كردن مواد رو با برنج قاطي كرده و كف قابلمه را نان لواش يا سيب زميني گذاشته و برنج مخلوط را توي آن ريخته و دم كنيد .
نكته : موقع ريختن مواد توي قابلمه فقط حواستون جمع باشه كه آلو و قيسي ها كف و اطراف و روي برنج قرار نگيرند و سعي كنيد توي دل برنجها قايمشون كنيد چون اگر بيرون بمونند يا به اطراف يا ته ديگ بچسبند خشك ميشن .