1

به‌جای پرداختن به حضور زنان در استادیوم باید حقوق واقعی بانوان را برجسته کنیم

مشاور وزیر کشور گفت: گاهی مسائلی را در حوزه بانوان مطرح می‌کنند که اینگونه مسائل ما را منحرف می‌کند. اگر چند استادیوم را از خانم‌ها پر کنیم چند هزار نفر می‌شوند؟ ما نمی‌گوییم این موضوع مسئله نیست؛ باید این موضوع را حل کرد اما چقدر از فکر جامعه را درگیر این مسئله کنیم؟ به جای این موضوعات باید حقوق واقعی بانوان را برجسته و مطالبه‌گری بانوان را به این سمت بیاوریم.

زینب اختری در حاشیه گردهمایی مدیران کل بانوان و خانواده استانداری‌های کشور که در محل سالن شهید سلیمانی استانداری خراسان رضوی برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در رابطه با تمهیدات وزارت کشور در خصوص به خطر افتادن مسئله دورکاری زنان و خصوصا مادران پس از فروکش کردن بحران کرونا با توجه به قدیمی بودن قوانین در این زمینه، گفت: ما می‌توانیم در قالب احکام و لایحه به مجلس پیشنهادهایی بدهیم. ما در حال طراحی مدل‌ها و الگوهایی هستیم که می‌توان دورکاری را طوری که هم به خانواده و خانم‌ها و هم به کارفرما ضرر نرسد، انجام داد. حتی بانوان از بعضی از دورکاری‌ها استقبال نمی‌کردند، ما در حال طراحی یک مدل شناور در این خصوص هستیم که در برخی از استان‌ها نیز به صورت پایلوت در حال انجام است.

مشاور وزیر کشور عنوان کرد: اگر جایگاه زنان را درست تبیین کنیم آیا نیاز داریم که خودمان را به جریانات غرب بچسبانیم تا ثابت کنیم که هستیم؟ به زنان شخصیت داده شد، وظایف، حقوق و مسئولیت‌های آنها تعیین شده و در قبال آن به زنان ارزش داده و اجازه ندادیم به آن‌ها به عنوان یک فرد با یک دید جنسیتی نگاه شود.

اختری اضافه کرد: اتفاقا گفته‌ایم زمانی که یک زن به اجتماع وارد می‌شود، این نگاه جنسیتی به واسطه داشتن پوشش، یکسان شده و استعداد خود را در هر زمینه‌ای شکوفا کند. 

وی خاطرنشان کرد: گاهی مسائلی را در حوزه بانوان مطرح می‌کنند که اینگونه مسائل ما را منحرف می‌کند. اگر چند استادیوم را از خانم‌ها پر کنیم چند هزار نفر می‌شوند؟ ما نمی‌گوییم این موضوع مسئله نیست؛ باید این موضوع را حل کرد اما چقدر از فکر جامعه را درگیر این مسئله کنیم؟ به جای این موضوعات باید حقوق واقعی بانوان را برجسته و مطالبه‌گری بانوان را به این سمت بیاوریم.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور بیان کرد: اگر حقوق بشر در اینجا محقق نمی‌شود، آیا در اروپا و آمریکا محقق می‌شود؟ چرا ما رو به جلو نرفته و از آنها مطالبه نمی‌کنیم؟ همیشه گارد داریم تا اگر فردی چیزی گفت به او جواب دهیم. در هفته حقوق بشر آمریکایی به سر می‌بریم. یکی از مسائلی که در حال حاضر با آن درگیریم موضوع کودکان کار است. متهم می‌شویم که چرا تعداد زیادی کودک کار داریم اما کسی که کودک کار را تولید می‌کند متهم نمی‌کنیم. کسی که سیاست‌هایش باعث می‌شود کشور همسایه ما دچار آسیب‌هایی شده و خانواده‌هایی متلاشی شود را متهم نمی‌کنیم. ما آغوش خود را به روی این افراد باز کرده و از آن‌ها حمایت می‌کنیم و حتی رهبری گفته است که به این افراد آموزش رایگان بدهیم اما از طرف دیگر ما را متهم می‌کنند.

اختری عنوان کرد: ما ۳۰۰۰ دهیار خانم داریم که بعضی از آن‌ها در مقطع دکتری نیز تحصیل کرده‌اند. تعداد نیروهای فعال و دغدغه‌مند ما کم نیست اما گاهی این نیرو هرز رفته و این افراد نمی‌دانند که چه کاری باید انجام دهند، اینجا باید به این نیرو جهت داده و عرصه را برای آن باز کنیم.

اگر در هر اعتراض مدنی مسائل زنان را وسط بیاوریم، به آن‌ها خیانت کرده‌ایم

وی همچنین در این گردهمایی اظهار کرد: مسائل بانوان اهمیت بالایی دارد اما اینکه این مسائل چه مسائلی هستند مهم‌تر است. اینکه ما بعضی مسائل را به اسم مسائل زنان و به نامشان بزنیم، در حق زنان خیانت کرده‌ایم. اینکه از مسئله زنان استفاده کنیم تا بهره‌برداری خود را داشته باشیم به آن‌ها خیانت کرده‌ایم. اگر در هر اعتراض مدنی از یک مسئله زنان استفاده و آن را وسط بیاوریم به آن‌ها خیانت کرده‌ایم.

وی در خصوص بحث فعال‌سازی بانوان در عرصه اجتماع افزود: هنوز نمی‌دانیم فعالیت بانوان در عرصه اجتماع به چه معنی است. سرکار برویم یا نرویم، در خانه بشینیم یا نه؟ هنوز جواب این سوالات را نمی‌دانیم. مسئله مهم‌تر این است که هیچ‌زمانی میدان را به درستی برای مشارکت اجتماعی بانوان فراهم نکرده‌ایم. فضا و عرصه‌ای ترسیم نکرده‌ایم تا یک خانم با فراغ بال احساس بروز استعدادهای خود را داشته باشد.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور تصریح کرد: در حال حاضر رقابت بین زن و مرد وجود دارد، اما زمانی که به ادبیات اسلام، امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب وارد می‌شویم، می‌بینیم که نگاه آنها یک نگاه مکملی است. ما در قرآن فردیت نداریم و اولین اصلی که وجود دارد، اصل زوجیت است.

اختری ادامه داد: خانواده کوچکترین هسته تشکیل‌دهنده یک اجتماع است که از یک آقا و یک خانم تشکیل شده‌ و اگر این دو به نحو درست در کنار یکدیگر قرار نگیرند خانواده شکل نمی‌گیرد. زنان و مردان تفاوت‌های فاحشی دارند و زمانی که دو چیز مساوی نیستند، نمی‌توان آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد.