طرز تهیه عدس پلو نذری
پخت عدسپلو در ماه محرم یکی از سنتهای دوستداشتنی است که همیشه با شور و اشتیاق انجام میشود. در اینجا روش پخت عدس پلو برای ۲۰۰ نفر را معرفی میکنیم:
عدس پلوی نذری
مواد لازم:
برنج: ۳۰ کیلوگرم
عدس: ۱۲ کیلوگرم
پیاز: ۱۰ کیلوگرم
گوشت چرخکرده: ۱۰ کیلوگرم (در صورت تمایل)
کشمش پلویی: ۱۰ کیلوگرم (در صورت تمایل)
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
کره یا روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو نذری
آمادهسازی عدس:
عدسها را شب قبل شسته و خیس کنید. صبح روز بعد، آنها را با مقداری آب و نمک روی حرارت ملایم بپزید تا نیمپز شوند. سپس آبکش کرده و کنار بگذارید.
پخت برنج:
برنج را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید. برنج را در آب جوش ریخته و بگذارید نیمپز شود. وقتی دانههای برنج نرم ولی هنوز وسط آنها کمی سفت است، برنج را آبکش کنید.
تهیه مواد گوشتی:
پیازها را نگینی خردکرده و در روغن یا کره تفت دهید تا طلایی شوند.
گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید.
ترکیب برنج و مواد:
ته قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید و نان یا سیبزمینی برای تهدیگ قرار دهید. یکلایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن مقداری از مخلوط عدس قرار دهید. این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. در انتها کمی زعفران دمکرده روی برنج بریزید.
دم گذاشتن برنج:
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و بگذارید عدسپلو دم بکشد.