1

نکاتی مفید و کاربردی برای خرید چتر

شاید برای شما هم مثل من خنده‌دار باشد که زمانی آدم‌هایی بودند که فکر می‌کردند باز کردن چتر در خانه بدشگون است و بدشانسی می‌آورد! چتر واقعا وسیله قشنگ و شاعرانه‌ای است که اغلب‌مان بارها تجربه خریدش را داشته‌ایم، چون یا چتر قبلی‌مان خراب می‌شود یا گمش می‌کنیم و مجبور می‌شویم دوباره بخریم.

اگر می‌خواهید این بار انتخاب هوشمندانه‌تری در خرید چتر داشته باشید.

ویژگی‌های کلی چتر

چتر را اغلب برای محافظت در برابر باران دست می‌گیریم (چترهای آفتابی را یادتان نرود). پس نیازی به گفتن نیست که جنس پارچه سایبان چتر باید ضدآب باشد. سایبان چترها معمولا از جنس پارچه‌های نایلونی یا پلی‌استر است. هنگام خرید چتر دقت کنید که محل اتصال پارچه به پره‌ها و اسکلت چتر از استحکام کافی برخوردار باشد. میله چتر هم اگر از جنس فلزات ضدزنگ نباشد حتما زنگ می‌زند. علاوه‌بر اینها حتما می‌دانید که دسته چتر باید خوش‌دست و طراحی آن به‌گونه‌ای باشد که در مدت استفاده به‌ دست فشار وارد نکند. به داشتن بند آویز و کاور هم دقت کنید.

اینها کلیاتی است که برای خرید چتر باید مدنظر داشته باشید. برای آشنایی با جزئیات بیشتر ابتدا لازم است که مرور کوتاهی بر انواع چتر داشته باشیم.

چترها از لحاظ اسکلت‌بندی به دو نوع عصایی و تاشو تقسیم می‌شوند:

جهت خرید کتاب
(شناخت بزهکاری کودکان و نوجوانان )
با ارسال رایگان تماس بگیرید

چترهای عصایی یا کلاسیک سنگین‌ترند، ولی درعوض اسکلت قرص‌ومحکمی دارند. اسکلت چترها را درکل از استیل یا آلومینیوم می‌سازند. خوب است بدانید که اسکلت‌های آلومینیومی از استیل سبک‌تر اما آسیب‌پذیرترند. چترهای عصایی برخلاف چترهای تاشو، میله متحرک و پره‌های مفصلی ندارند. دقیقا به‌همین خاطر که قطعات متحرک‌شان کمتر است، بیشتر دوام می‌آورند. اما بزرگ‌ترین عیب این چترها را می‌توان قدبلند و دست‌وپاگیرشان دانست.

ضمنا بیشتر چترهای عصایی ضامن‌دارند و بازوبستن‌شان با فشردن زائده‌ای که روی میله چتر قرار دارد انجام می‌شود. مهم‌تر اینکه چترهای عصایی سایبان بزرگ‌تری دارند و بدیهی است که هرچه اندازه سایبان چتر بزرگ‌تر باشد، کمتر خیس می‌شویم.

چترهای تاشو یا مسافرتی سبک ولی کم‌دوام‌اند. البته قابلیت حمل آسان چترهای تاشو می‌تواند در مواقعی به دوام بالای چترهای عصایی بچربد! این چترها میله تلسکوپی نسبتا کوتاه و پره‌های مفصلی، یا بهتر بگوییم، تاشونده دارند و دقیقا به‌دلیل همین تایی که می‌خورند، زودتر خراب می‌شوند. احتمال زیادی هم وجود دارد که سایبان‌شان بر اثر وزش باد شدید پشت‌ورو شود (یعنی پره‌های چتر برعکس شوند و گودی سایبان رو به بیرون قرار بگیرد). درکل چترهای تاشو مقاومت و دوام‌شان به‌اندازه چترهای عصایی نیست.

چترهای تاشو اغلب با دکمه‌ای که روی دسته چتر تعبیه شده است بازوبسته می‌شوند، اما مدل‌های ضامن‌دار هم دارند. ضمنا لازم است بدانید که سایبان چترهای تاشو معمولا چندان بزرگ نیست. درنتیجه چترهای تاشو در مقایسه با چترهای عصایی محافظت کمتری در برابر باران دارند. چترهای تاشو با سایبان بزرگ در بازار وجود دارند اما سخت‌تر پیدا می‌شوند.

برای انتخاب چتر مناسب اول باید تکلیف‌تان را با سؤال زیر معلوم کنید:

  • قرار است خودم تنها از این چتر استفاده کنم یا معمولا همراه دیگری هم زیر چترم خواهد بود؟

بد نیست به اندازه قوس سایبان چتر دقت کنید. اگر اندازه قوس سایبان چتر از ۵۰ اینچ (معادل ۱۲۷ سانتی‌متر) کمتر باشد، یعنی چتر انتخابی‌تان تک‌نفره است. کافی است سر متر را روی نوک یکی از پره‌ها بگذارید و متر را از بالای چتر تا نوک پره‌ مقابل امتداد دهید تا این اندازه دست‌تان بیاید. هرچه این اندازه بزرگ‌تر باشد، نفرات بیشتری زیر چتر جا می‌گیرند. اندازه‌های بالای ۶۰ اینچ (حدود ۱۵۲ سانتی‌متر) را به‌سختی می‌توانید در بین چترهای تاشو پیدا کنید. البته نیازی به این همه وسواس نیست و اندازه چتر را با امتحان‌کردنش هم خواهید فهمید. اما دانستن این اندازه‌ها برای خرید اینترنتی حتما به کارتان می‌آید

پس اول ببینید که قرار است یک‌نفری زیر چتر بمانید یا دو نفری و بعد درمورد عصایی یا تاشو بودنش تصمیم بگیرید. ولی برای انتخاب چتر مناسب نکات دیگری را هم باید مدنظر داشته باشید. اگر زیاد از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید و چتری برای رفت‌وآمدهای روزانه‌تان می‌خواهید، پس احتمالا چترهای تاشو بیشتر به‌دردتان می‌خورند. هم سبک‌اند و هم دست‌وپاگیر نیستند. خصوصا برای دانشجویان و کارمندان ساکن شهرهای پرباران که مسیرشان را بیشتر پیاده طی می‌کنند، چترهای تاشو انتخاب منطقی‌تری به‌نظر می‌رسند.

اما اگر چتری برای داخل ماشین‌تان می‌خواهید تا اگر چند لحظه‌ای جایی پیاده شدید دست بگیرید، ما به شما همان چترهای عصایی را پیشنهاد می‌کنیم.

چتر همان‌قدری که برای محافظت در برابر باران به‌کار می‌آید، برای محافظت در برابر آفتاب هم کاربرد دارد. اگر احیانا چتری برای روزهای آفتابی می‌خواهید، مدلی با سایبان بزرگ‌تر انتخاب کنید تا سایه بیشتری بالای سرتان درست شود. اما یادتان باشد که برای چترهای آفتابی از همان چتر بارانی تیره‌رنگ‌تان استفاده نکنید. رنگ‌های تیره نور بیشتری را به خودشان جذب می‌کنند و طبیعتا گرمای بیشتری را هم به زیر سایبان انتشار می‌دهند. چترهای شیشه‌ای و بی‌رنگ هم گزینه مناسبی برای زیر آفتاب نیستند چون نور را از خود عبور می‌دهند.