1

نگاه اسلام به زنان متفاوت از نگاه ابزاری غرب به زن است

انسیه خزعلی در نشست مؤسسه آموزش عالی حوزوی رفیعه المصطفی افزود: یکی از برنامه‌های معاونت زنان سیاست گذاری و نظارت است.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری از ما انتظار دارد نگاهی فراتر از نگاه سنتی و مقابل الگوی غربی به زن داشته باشیم چراکه نگاه اسلام به زنان و الگوی اجتماعی آنان متفاوت از نگاه ابزاری غرب به زن است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اگرخانمی را با ۴ فرزند و جایگاه اجتماعی مناسب، به عنوان الگو معرفی می‌کنیم به این معنی نیست که همه باید به این نقطه برسند، می‌خواهیم بگوییم زنان در کنار جایگاه مادری، توانایی دارند نقش اجتماعی هم ایفا کنند.
خزعلی با اشاره به فراخوان برگزاری جشنواره ایده‌ها و ابداعات دختران جوان افزود: هدف از این فراخوان رشد ایده‌های دختران است.
وی با اشاره به تمایل دولت برای همکاری با بانوان طلبه تصریح کرد: در مسائل فقهی، قانونی و… طلاب خانم می‌توانند راهکار‌های خوبی ارائه دهند و قرار است شورای فقهی حقوقی در معاونت زنان و خانواده با نظارت آیت الله اعرافی تشکیل شود تا خلاء‌ها و مشکلات قانونی زنان را برطرف کنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: همچنین شرایط لازم برای تحصیلات فقهی زنان در کشور‌های افغانستان، مالزی و کشور‌های آفریقایی وجود ندارد، به همین منظور اعلام می‌کنیم که ایران برای مهیا کردن شرایط تحصیل این بانوان آمادگی همکاری مشترک دارد.
خزعلی افزود: در سازمان ملل هم با زنان مسئول سایر کشور‌ها صحبت‌هایی کرده ایم تا گروه بین‌المللی ضد فساد، از نظر مالی و اخلاقی ایجاد شود تا از حق زنان در این حوزه‌ها استفاده شود.
وی تصریح کرد: در جنگ نرم خانم‌ها میدان دار هستند و باید با سلاحی که به زبان روز باشد یعنی با هنر و فرهنگ به جنگ دشمنان بروند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بخشی از سرمایه‌های معنوی در جمعیت است، اما جمعیت کیفی مهم‌تر است تا جوان‌های ما معنویت را از دست ندهند و به مهاجرت فکر نکنند.
خزعلی با اشاره به پی گیری تشکیل نهادی فراقوه‌ای برای زنان در دولت گفت: هنوز به نتیجه نرسیده ایم، البته دو جایگاه حقوقی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با درایت مقام معظم رهبری حفظ شده است.
وی افزود: درخواست رئیس جمهور این است که در حوزه زنان کار‌های تکراری انجام ندهیم برای همین طرح‌های موازی که به عمل و اقدام منجر نمی‌شود؛ کنار گذاشته ایم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اضافه کرد: ازدواج نکردن و بالا رفتن سن ازدواج از معضلات جدی است، عدم مسئولیت پذیری، فردگرایی و فساد، تشکیل خانواده را به تأخیر انداخته است و در این بین بیشتر خانم‌ها ضرر می‌کنند.
خزعلی گفت: تجرد در روستا‌ها بیشتر از شهرهاست چرا که پسران روستایی به شهر مهاجرت و در شهر هم ازدواج کرده اند، ما برای روستاییان جدا از وام ازدواج، وام دهه شصتی‌ها را در نظر گرفته ایم، اما تنها حمایت مالی کفایت نمی‌کند و باید فرهنگ عوض شود.
وی افزود: فرهنگ سازی، ابلاغی نیست، ما برای تغییر برخی تفکرات در سن ازدواج، می‌توانیم وام دهه شصتی‌ها را فقط به زوجینی که هر دو دهه شصتی باشند بدهیم، اما نمی‌توانیم اجبار بگذاریم.