پایین آوردن میزان طلاق دغدغه کشور است
حجت الاسلام مهدی متقی فر ،مدیر کل دفتر برنامه و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت : همه دغدغه این کشور و نظام را داریم و زمانی که میشنویم آمار طلاق در کشور بالاست همه ناراحت می شوند و ما باید به دنبال مراکز مشاوره مطمئن باشیم.
به گزارش ” مادران و دختران” ؛مدیر کل دفتر برنامه و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت : ما در همه بخش های اجرایی معضل را داریم که از کارهایشان اثرسنجی نمی کنیم و نقاط قوت دیده نمی شود و نقاط ضعف اصلاح نمی شود و مغفول می مانند.
وی با بیان اینکه دنبال این هستیم که چشم اندازی را برای فعالیت مراکز مشاوره و توسعه مراکز داشته باشیم، افزود: اعتقاد دارم که فراتر از منابع مالی ارایه خدمات معنوی مانند اثرات مراکز مشاوره و شناسایی آن ها باعث می شود مراکز به رشد و ارتقا برسد.
متقی فر ادامه داد: رتبه بندی مراکز مشاوره را در دستور کار قرار دادیم و کمیته ای را برای ارزیابی تشکیل دادیم و این کار در حال حاضر در تهران در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه ١٢ میلیون و ٨٠٠ هزار نفر در سن ازدواج داریم و مراکز مشاوره در ترویج فرهنگ ازدواج چه نقشی دارند؟ گفت: وقتی به جوان القا کنیم که به سمت ازدواج حرکت کند طرحی را برای اجباری کردن مشاوره پیش از ازدواج داشتیم که جلوی آن را گرفتیم چرا که باید مراکز مشاوره ای مطمئن باشند که ۶٠٠ هزار ازدواج سالانه را به آن ارائه کنیم.
متقی فر تصریح کرد: همه دغدغه این کشور و نظام را داریم و زمانی که میشنویم آمار طلاق در کشور بالاست همه ناراحت می شوند و ما باید به دنبال مراکز مشاوره مطمئن باشیم.
مدیر کل دفتر برنامه و توسعه اجتماعی جوانان ادامه داد: زوجینی را داشتیم که برای طلاق به مراکز مشاوره مراجع کردند اما بعد از مراکز مشاوره تصمیم گرفتند که باهم زندگی کنند اما در مقابل برعکس آن هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه اگر می خواهیم برند شویم باید وزارت ورزش با مراکز مشاوره متخصص به جامعه خدمت کند ، ادامه داد: اینکه تخلف نداریم خیلی خوب است و اگر هم تخلفی وجود دارد بسیار کم است.
متقی فر گفت: برنامه بازدید از مراکز مشاوره در برنامه های من وجود دارد چرا که دیدن به ما کمک می کند دید درستی از صحنه واقیعت داشته باشیم.
مدیر کل دفتر برنامه و توسعه اجتماعی جوانان گفت: با مطالعه پیش رفتن نکته یدرستی است چرا که برای تصمیم گیری ها لازم است مطالعه و پژوهش وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه نسبت به جمعیت در هر شهرستان و استان چقدر نیاز به مراکز مشاوره داریم در حال بررسی است، تصریح کرد: سامانه ای جامع در حال طراحی است و مراجعین می توانند نزدیک ترین مرکز مشاوره را براساس رتبه بندی انتخاب کنند و این امر مراجعات را ساماندهی می کند و امتیاز مخاطبان در این سامانه مشخص است.
متقی فر گفت: این اطلس در برندسازی و مراجع یابی بسیار کمک کننده است و امیدواریم این کار به زودی محقق شود تا کارهایی که روی زمین مانده است محقق شود.
متقی فر گفت: پایین آوردن میزان طلاق دغدغه کشور است و ما باید کمک کننده در این امر باشیم.
وی درباره صدور مجوز رسمی مراکز مشاوره گفت: رابطه ما باید با بهزیستی و قوه قضاییه خوب شود و باید در صدور مجوز مراکز مشاوره با این دستگاه ها هم افزایی داشته باشیم و با این دو نهاد دست در دست هم موضوع خانواده را پیش ببریم.
متقی فر گفت: هیئت اندیشه ورزی در حال طراحی است و با همکاری افرادی که می توانند کمک کننده باشند بتوانیم با مدیران مراکز مشاوره هم افزایی داشته باشم.
وی با بیان اینکه در تهران ١۴۵ مرکز مشاوره داریم و بسیار راحت می توانیم میزان مراجعات را زیاد کنیم، تصریح کرد: ارزیابی های مراکز مشاوره کمک می کند که ما ارتقا پیدا کنیم.
متقی فر درباره بیمه و مالیات مراکز مشاوره گفت: تلاش میکنیم بیمه مشاوره فعال شود اما در بحث مالیات هنوز نمی توانیم کاری انجام دهیم، جلسه ای با رئیس نظام روان شناسی خواهیم داشت که با تعامل با آن امیدواریم بتوانیم مشکل مالیات را برطرف کنیم اما این مراکز معاف از مالیات نمی شوند اما می توانند تخفیفاتی داشته باشند.
مدیر کل دفتر برنامه و توسعه اجتماعی جوانان تصریح کرد: در بحث برخورد با مراکز غیرقانونی تنها کاری که می توانیم انجام دهیم رصد کردن و نامه زدن به قوه قضاییه است که آن ها برخورد کنند.