1

چهار کتاب درباره امام خمینی (ره)

1- اسلام ناب در کلام و پیام امام خمینی (س)

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)

یکی از موضوعات بسیار مهم و مطرح در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) پیوند و ارتباط دین و سیاست و تلازم و تعامل آن دوبا یکدیگر است . این موضوع به دلیل اهمیت خاصی که دارد حجم وسیعی از رهنمودهای سیاسی امام خمینی را به خود اختصاص داده است و در مراحل مختلف مبارزه خستگی ناپذیر این پیشوای محبوب ـ چه در سال های طولانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چه در مراحل حساس ونهایی نهضت و چه در سال های سخت و سراسر رنج پس از پیروزی که با توطئه های مکرر دشمنان خارجی و عوامل داخلی آنان آمیخته بود ـ از محورهای اساسی تلاش های فکری و فرهنگی و سیاسی او برای تبیین دقیق و ایجاد بینش وآگاهی در میان مردم جامعه محسوب می شود. این کتاب به تبیین دین اسلام در عرصه های مختلف می پردازد.

2- عصر امام خمینی

مولف: میراحمدرضا حاجتی

ناشر کتاب : بوستان کتاب قم

گرچه‌ امام‌(ره‌) دورانی‌ را آغاز نمودند که‌ رجعت‌ دوباره‌ مسلمانان‌ به‌ ارزش‌ها و آموزه‌های‌ اسلامی‌ و انزوای‌ عقاید و افکار الحادی‌ و ماتریالیستی‌ در سطح‌ جهان‌ و حیات‌ دوباره‌ ادیان‌ الهی‌ و پیروان‌ آنها و اسلام‌گرایی‌ بی‌سابقه‌ در میان‌ مسیحیان‌ دنیا به‌ ویژه‌ غربیان‌ بخشی‌ از ویژگی‌های‌ منحصر به‌ فرد آن‌ می‌باشد، لیکن‌ شواهد و دلائل‌ متقن‌ و متعدد حاکی‌ از آن‌ است‌ که‌ اینها «تمام‌ مقصود» قیام‌ الهی‌ امام‌(ره‌) نبوده‌، و امام‌ کبیر ما با وقوف‌ بر رسالت‌ خطیر و الهی‌ خود، غایت‌ قُصوای‌ انقلاب‌ اسلامی‌ و هدف‌ نهایی‌ آن‌ را امری‌ فراتر از موارد مذکور؛ یعنی‌ زمینه‌سازی‌ انقلاب‌ جهانی‌ اسلام‌ و فراهم‌ آوردن‌ مقدمات‌ ظهور منجی‌ عالم‌ بشریت‌ حضرت‌ ولی‌عصر(عج‌) می‌دانستند، و براساس‌ همین‌ اعتقاد، امام‌ بزرگوار به‌ هدایت‌ و رهبری‌ انقلاب‌ اسلامی‌ و تحولات‌ توفندة‌ ناشی‌ از آن‌ پرداختند.چنان‌ که‌ حضرت‌ امام‌(ره‌) سال‌ها پیش‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ با هدف‌ وقوف‌ کامل‌ یاران‌ خود به‌ اهداف‌ بلند انقلاب‌ اسلامی‌ و افزایش‌ سطح‌ آمادگی‌ آنان‌، به‌ توضیح‌ مراحل‌ مورد نظر به‌ پیشروی‌ پرداخته‌ و تصریح‌ نمودند: که‌: برپایی‌ حکومت‌ اسلامی‌ در ایران‌ و احیای‌ مجدد اسلام‌ در کشورهای‌ اسلامی‌ تنها بخشی‌ از آرمان‌های‌ مقدس‌ و موردنظر می‌باشند، و زمینه‌سازی‌ ظهور حضرت‌ ولی‌الله الاعظم‌، ارواحنا فداه‌، هدف‌ بلند و نهایی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ است‌. اساساً بر همین‌ مبنی‌ است‌ که‌ امام‌ کبیر ما امت‌ خداجوی‌ خود و فرزندان‌ شهیدان‌ گرانقدر انقلاب‌ را به‌ این‌ نکته‌ مهم‌ متذکر گردیدند که‌:به‌ جمهوری‌ اسلامی‌ که‌ ثمره‌ خون‌ پدرانتان‌ است‌ تا پای‌ جان‌ وفادار بمانید و با آمادگی‌ خود و صدور انقلاب‌ اسلامی‌ و ابلاغ‌ پیام‌ شهیدان‌ زمینه‌ را برای‌ قیام‌ منجی‌ عالم‌ و خاتم‌الاوصیاء، مفخرالاولیاء، حضرت‌ بقیة‌الله، روحی‌فداه‌، فراهم‌ سازید.

حضرت‌ امام‌(ره‌) با دعا تمنای‌ قلبی‌ خود را در این‌ زمینه‌ به‌ صراحت‌ اظهار نموده‌ و اعلام‌ داشتند:امیدوارم‌ که‌ این‌ انقلاب‌ یک‌ انقلاب‌ جهانی‌ بشود و مقدمه‌ برای‌ ظهور حضرت‌ بقیة‌الله، ارواحنا فداه‌، بشود.امیدوارم‌ که‌ این‌ نهضت‌ و این‌ انقلاب‌ منتهی‌ بشود به‌ ظهور امام‌ عصر ، سلام‌الله علیه‌، و امیدوارم‌ که‌ این‌ انقلاب‌ ما به‌ همه‌ دنیا و مستضعفین‌ صادر بشود. از این‌ رو بسیاری‌ از صاحب‌نظران‌ بصیر بر این‌ باورند که‌ جهان‌ معاصر آبستن‌ وقایع‌ و حوادثی‌ بس‌ عظیم‌ و خیره‌ کننده‌ بوده‌ و عصر نوینی‌ که‌ امام‌ خمینی‌(ره‌) آغازگر آن‌ بودند در حقیقت‌«ظهور صغرای‌» حضرت‌ ولی‌اللهالاعظم‌ امام‌ زمان‌(ع‌) مقدمه‌ای‌ بر ظهور کبرای‌ آن‌ عزیز غائب‌ از انظار می‌باشد.براین‌ اساس‌ باید معتقد بود که‌ عصر امام‌ خمینی‌ آغاز عصری‌ است‌ که‌ در آن‌:اسلام‌ ابر قدرت‌ها را به‌ خاک‌ مذلت‌ می‌نشاند، اسلام‌ موانع‌ بزرگ‌ داخل‌ و خارج‌ محدوده‌ خود را یکی‌ پس‌ از دیگری‌ برطرف‌ و سنگرهای‌ کلیدی‌ جهان‌ را فتح‌ خواهد کرد .

آری‌، عصر امام‌ خمینی‌ آغاز عصری‌ است‌ که‌:با صدور انقلابمان‌ که‌ در حقیقت‌ صدور انقلاب‌ راستین‌ و بیان‌ احکام‌ محمدی‌(ص‌) است‌ سیطره‌ و ظلم‌ جهان‌خواران‌ را خاتمه‌ می‌دهیم‌ و به‌ یاری‌ خدا راه‌ را برای‌ ظهور منجی‌ و مصلح‌ کل‌ امامت‌ مطلق‌ حق‌ امام‌ زمان‌(ع‌) هموار می‌کنیم‌. و همانگونه‌ که‌ امام‌ کبیرمان‌ تأکید فرمودند:انقلاب‌ ما محدود به‌ ایران‌ نیست‌، انقلاب‌ مردم‌ ایران‌ نقطه‌ شروع‌ انقلاب‌ بزرگ‌ جهان‌ اسلام‌ به‌ پرچمداری‌ حضرت‌ حجت‌، ارواحنا فداه‌، است‌ که‌ خداوند بر همه‌ مسلمانان‌ و جهانیان‌ منت‌ نهد و فرجش‌ را در عصر حاضر قرار دهد و علائم‌ واضح‌ و نشانه‌های‌ غیر قابل‌ انکار حاکی‌ از آن‌ است‌ که‌ در این‌ عصر:گویا جهان‌ می‌شود مهیّا برای‌ طلوع‌ آفتاب‌ ولایت‌ از افق‌ مکه‌ معظمه‌ و کعبه‌ آمال‌ محرومان‌. نویسندة‌ کتاب‌ عصر امام‌ خمینی‌(ره‌) تلاش‌ کرده‌ است‌ که‌ در اثر خود ویژگی‌ها و شاخصه‌های‌ این‌ عصر را بیان‌ کند. او با تتبع‌ فراوان‌ کتاب‌ها و نشریات‌ مختلف‌ و با بررسی‌ دقیق‌ تحلیل‌ها و اظهارنظرهای‌ صاحب‌نظران‌ کشورهای‌ اسلامی‌ و اندیشمندان‌ جهان‌ غرب‌ در صدد ارائه‌ تصویری‌ جامع‌ از عصر پیش‌ از ظهور ـ که‌ به‌ تعبیری‌ عصر امام‌ خمینی‌(ره‌) خوانده‌ می‌شود ـ برآمده‌ و موفقیت‌های‌ فراوانی‌ نیز در این‌ زمینه‌ کسب‌ کرده‌ است‌.

3- بنیان مرصوص امام خمینی قدس سره در بیان و بنان

تحقیق و تنظیم کتاب: محمد امین شاهجویی

ناشر کتاب : اسراء

مجموعه گفتارهای استاد جوادی املی درباره شخصیت و اندیشه امام خمینی(ره) و مبانی دینی انقلاب اسلامی

پس از انبیای عظام و ائمه اطهار (علیهم السلام)، نائبان آنان به وساطت ایشان، مظهر تام اسمای حسنای الهی هستند؛ امام خمینی از جمله نایبان معصومان(علیهم السلام) است که در این اثر به تبیین سیره علمی و عملی ایشان و نیز وظایف رهروان راستین آن حضرت پرداخته شده است.

هم چنین در این اثر درباره تأثیر نهضت سید الشهداء(علیه السلام) بر انقلاب اسلامی ایران، عناصر محوری پیام امام خمینی به رهبر شوروی سابق و وصیت نامه ایشان مطالبی ذکر شده است.

این کتاب در قطع وزیری چاپ شده و دارای 464صفحه می باشد.

4- سیری در ساحل: بینش و منش حضرت امام خمینی (ره)

مولف: محمدتقی مصباح یزدی

ناشر کتاب : انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)

این کتاب بیان و شرح بینش و منش حضرت امام خمینی(ره) از نگاه حضرت آیت‌الله مصباح یزدی است. حضرت استاد در این نوشتار، ابتدا ضمن بررسی ابعاد شخصیتی امام در چهار بعد علمی، عرفانی ـ اخلاقی، سیاسی ـ اجتماعی، و نیز بعد مدیریت و رهبری؛ ابتکارات آن رهبر بزرگ و مرجع عالیقدر را در مباحث فقه، اصول، فلسفه و عرفان بر می‌شمارد و با اشاره به ویژگی عبودیت به‌عنوان جوهره شخصیت وجودی آن عزیز، از پیوند او با کانون بی‌نهایت عظمت و سرچشمه نور سخن می‌راند.

مؤلف در ادامه این سیر ژرف‌نگرانه در ویژگی‌های والای حضرت امام، آرای تربیتی ایشان را تحلیل و برتری آرای تربیتی امام بر نظر بسیاری دیگر از مصلحان و مربیان جهان را بیان می‌کند. نقش آن اسلام‌شناس گران‌قدر در احیای ابعاد فراموش شده اسلام به‌ویژه مسایل تربیتی، و بیان علت فراموش‌شدن آن‌ها بخش دیگری از این مطالعه را تشکیل می‌دهد. امام و جلوه‌بخش مذهب جعفری، امام و کشف هویت متدینان و … از جمله مباحث این فصل از نوشتار مزبور است.

در فصلی دیگر، استراتژی و راهبرد حضرت امام در دفاع از ارزش‌ها بیان می‌شود و ضمن معرفی راهبرد قرآنی به‌عنوان راهبرد امام امت، به چند نمونه از برخوردهای آن حضرت در دفاع از ارزش‌ها اشاره می‌شود. در خاتمه، اهداف و آرمان‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران که همانا اهداف و آرمان‌های اسلام ناب است، شرح و توضیح داده شده، تشکیل حکومت اسلامی، حمایت از محرومان، حفظ وحدت میان اقشار جامعه و ایجاد همبستگی و اتحاد میان مسلمانان و مبارزه با طاغوت از جمله این اهداف بر شمرده شده‌اند.

این کتاب در قطع رقعی، به‌کوشش حجت‌الاسلام علی احمدی‌خواه تدوین و نگارش یافته و به‌همت مرکز انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) چاپ و منتشر شده است.