1

چطور مرصع پلو بپزیم

یکی از غذاهایی که در بین خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارد مرصع پلوست که عطر و طعم بی نظیری دارد.

مرصع پلو

آماده سازی : یک ساعت

پخت: یک ساعت

تعداد: ۶ نفر

مواد لازم:

برنج:یک کیلو

سینه مرغ:۴۰۰گــرم

کشــمش پلویی و زرشــک:هر کــدام ۱۵۰گــرم

پیــاز:۳ عدد بــزرگ

خـلـال بادام، پســته و پوست پرتقال:هرکدام ۱۵۰گرم

زعفران دم کرده: ۲قاشــق غذاخــوری

دارچیــن: نصف قاشــق چایخوری

آب لیموترش:۲ قاشــق غذاخوری

نمک، فلفل ســیاه و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

روش تهیه:

۱ .خلال های پوست پرتقال را ۳تا ۴مرتبه بجوشانید و آب آنها را خالــی کنید تا تلخیشــان گرفته شود. سپس در روغن تفت دهید. در ادامه یک قاشق غذاخوری شکر به خلال ها اضافه کنید و تفت دهید تا شکر حل شده و پوست پرتقال ها شیشه ای شوند.

۲ .مرغ ها را مکعبی خرد کنید. یک عدد پیاز را حلقه حلقه کرده و با کمی نمک و آبلیمو مخلوط

کنید و روی مرغ ها بریزید تا کاملا به مواد آغشته شــوند. ظرف مرغ را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.

۳ .پیازهای باقیمانده را خلالی خرد و سرخ کنید. سپس مرغ های خرد شده را با پیازها تفت دهید و کمی زردچوبه و فلفل روی مواد بریزیــد و اجازه دهید تا مرغ هــا با آب پیاز بپزند. در نهایت مقدار کمی زعفران دم کرده، نمک و یک قاشق غذاخوری آبلیمو و کمی دارچین روی مواد بریزید و مخلوط کنید.

۴ .برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید تا دم بکشد. در ادامه خلال بادام را که چند ساعت خیس کرده اید آبکش کنید و به مدت ۲تا ۳دقیقه تفت دهید. زرشک را هم با کمی شکر تفت دهید. کشــمش ها را هم با شعله ملایم تفت دهید.

۵ .برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و روی آن کمی از مرغ ها را بریزید، دوباره روی مرغ ها برنج اضافه کنیــد و در نهایت کمی برنج زعفرانی را روی دیس بریزید.

۶ .زرشک، کشــمش، خلال بادام و پوست پرتقال های تفت داده را روی برنج بریزید و در نهایت روی مواد را با خلال پسته تزئین کنید.

نکته: برای تهیه ایــن غــذا می توانید از گوشــت تکــه ای یــا گوشــت چرخ کرده استفاده کنید.