1

چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

به گفته متخصصان عفونی، افراد دارای نقص دستگاه ایمنی بدن، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و خانم‌های باردار باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند.

دکتر عمادی، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) درباره علائم این بیماری می‌گوید: تب و لرز، گلودرد، بدن درد، آبریزش بینی و عطسه و سرفه از علائم این بیماری است که می‌تواند در افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای عوارض جدی ایجاد کند.

زندی، معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح می‌دهد: افراد دارای ضعف دستگاه ایمنی بدن، افراد مسن و افراد داری مشکل تنفسی از جمله کسانی هستند که این ویروس می‌تواند برایشان خطرناک باشد.

حالا با توجه به کاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، احتمال ابتلای افراد بیشتر هم می‌شود.

دکتر عمادی در این خصوص می‌گوید: در چند سالِ شیوع ویروس کرونا، به واسطه رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، بیماری آنفلوانزا خیلی مشاهده نشد، اما با کاهش رعایت‌ها احتمالا امسال با پیک آنفلوانزا مواجه خواهیم شد.

به گفته متخصصان عفونی بهترین راه مقابله با آنفلوانزا در کنار رعایت بهداشت، تزریق واکسن آنفلوانزا است.

سازمان غذا و دارو اعلام کرده واکسن مورد نیاز کشور تامین شده است.

حسین شمالی، سرپرست اداره کل دارو سازمان غذا و دارو در این باره می‌گوید: برای امسال تامین ۲ و نیم میلیون دُز واکسن آنفلوانزا پیش بینی شده است و حدود یک و نیم میلیون دُز از این واکسن‌ها وارداتی و یک میلیون دُز تولید داخل است.

به گفته زندی، معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر است.

توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها شروع شده است.

به گفته شمالی، سرپرست اداره کل داروی سازمان غذا و دارو مردم می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها به خرید این واکسن و تزریق آن اقدام کنند.

توصیه کارشناسان حوزه بهداشت تزریق واکسن برای گروه‌های حساس است.

دکتر میری، فوق تخصص بیماری‌های عفونی هم تاکید می‌کند: تزریق واکسن آنفلوانزا برای کودکان زیر ۵ سال، خانم‌های باردار، افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای مزمن و افراد دارای نقص سیستم ایمنی، توصیه می‌شود.