تهیه آش شلغم بدون گوشت

آش شلغم یک غذای رسمی نیست و نمی‌توانید به راحتی آن را در هر رستورانی پیدا کنید. این آش اغلب در خراسان و در بعضی از آش فروشی‌های این استان عرضه می‌شود. با این حال، این امکان را دارید آش شلغم بدون گوشت را در خانه تهیه کنید. با یادگیری طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت می‌توانید این آش را برای اعضای خانواده در فصول سرد سال جهت جلوگیری از سرماخوردگی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه آش شلغم بدون گوشت

مواد تشکیل دهنده برای تهیه آش شلغم بدون گوشت طبق جدول زیر هستند:

مواد تشکیل دهندهمقدار مورد نیاز
برنج½ فنجان
بلغور⅓ فنجان
آب سرد۳ لیوان
نمک کوشریک قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگییک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه (اختیاری)¼ قاشق چایخوری
فلفل قرمز (اختیاری)۱.۱۶ قاشق چایخوری
آب مرغ یا آب سبزیجات۶ فنجان
ساقه چغندر درشت۳ فنجان
شلغم۳ عدد (بیشتر به تعداد نفرات)
هویج۲ عدد
ترهیک فنجان
جعفری½ فنجان
گشنیز½ فنجان
نخودیک فنجان
لوبیا قرمز½ فنجان
نعناع خشک½ قاشق چایخوری

دستور تهیه آش شلغم بدون گوشت

ماده اصلی شلغم است. برای هر نفر به یک شلغم نیاز دارید. شما می‌توانید پیاز را در حین پخت سرخ کنید. بلغور، برنج و نعناع خشک دیگر موادی هستند که باید تهیه کنید. استفاده از برخی از گیاهان مانند جعفری، گشنیز، پیازچه و اسفناج نیز توصیه می‌شوند. علاوه بر این، بهتر است از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل استفاده کنید تا طعم و مزه آش را بهبود دهید. مراحل لازم در طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت عبارتند از:

  1. برنج، بلغور، ½ قاشق چایخوری نمک کوشر و ۳ فنجان آب را به یک قابلمه نچسب ۶ لیتری اضافه کنید. آب را به جوش بیاورید، سپس حرارت را تا متوسط ‌کم کنید. بگذاری قابلمه بدون درب حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد یا تا زمانی که برنج و بلغور نرم شوند و بیشتر آب آن پخته شود.
  2. حدود ۶ فنجان آب مرغ و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. هم بزنید تا رب گوجه فرنگی حل شود. فلفل‌ها، سبزی و ساقه چغندر درشت خرد شده، شلغم، هویج و حبوبات پخته شده را اضافه کنید.
  3. همه مواد را روی حرارت متوسط ‌قرار دهید تا بجوشد، سپس حرارت را بین کم و متوسط ‌بگذارید. درب قابلمه را قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که شلغم نرم شود بجوشانید. در این مدت چند بار هم بزنید تا مواد به کف نچسبند.
  4. حدود ½ قاشق چایخوری برگ نعناع خشک خرد شده را اضافه کنید. آش شلغم را روی حرارت متوسط ‌به جوش آورید. حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. هر از گاهی هم بزنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.
  5. آش شلغم را با یک قاشق ماست، کمی آب لیموی تازه و سنگک یا نان سبوس‌دار میل کنید.
image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.