اجرای دقیق قانون جوانی جمعیت، حلّال مشکلات جمعیتی کشور است
![](https://madarandokhtaran.ir/wp-content/uploads/2022/01/محمد-بیگی-1-400x280.jpg)
رئیس فراکسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس گفت: تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گام بلند قوه مقننه در سه سال گذشته بوده است که اجرای دقیق آن بی تردید حلاّل بسیاری از مشکلات جمعیتی کشور خواهد بود.
دکتر فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طی بازدیدی از خوابگاه دخترانه دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت اولین روز هفته جمعیت، گفت: نسل جوان ایران نسلی بسیار فرهیخته است؛ ثروت اصلی امروز این کشور، سرمایههای انسانی و جوانان هستند. باید مسئولان برای حفاظت از این سرمایه بی بدیل از حداکثر توان خود بهره بگیرند.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع ازدواج امروز از دغدغههای جوانان تحصیل کرده است که متاسفانه به تأخیر در ازدواج و آمار بالای تجرد ختم شده است؛ شنیدن سخنان و مشکلات جوانان از زبان آنان از وظایف مسئولان است که باید پاسخگوی سوالات آنها در تمام
وی در ادامه با تاکید به اینکه مجلس یازدهم با تصویب قوانین جدید و اصلاح قوانین گذشته و نظارت میدانی به دنبال رفع مشکلات جوانان است، یادآور شد: تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گام بلند قوه مقننه در طی سه سال گذشته بوده است که اجرای دقیق آن بی تردید حلال بسیاری ازمشکلات جمعیتی کشور خواهد بود.
محمدبیگی ادامه داد: در نشست صمیمی با دانشجویان دانشگاه شریف نقش پررنگ رسانهها در ترویج و آگاه سازی بحران جمعیتی ایران بررسی شد ؛همچنین در این جلسه دختران دانشجو اعلام کردند مسئله آینده شغلی و تخصصی از جمله نگرانیهای آنهاست.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تورم و گرانی حاکم بر جامعه و فشار اقتصادی که به خانوادههای ایرانی وارد میشود از دغدغه دانشجویان بود که در این جلسه بررسی شد و همچنین موضوعاتی همچون مسکن، اشتغال، میزان حقوق و دستمزد سربازان متاهل، تامین خوابگاههای دانشجویی از دیگر مباحثی بود که دانشجویان متذکر آنها شدند.
وی در ادامه با انتقاد از کم توجهی مسئولان به خوابگاه متاهلی اظهار داشت: تعدادی ازخوابگاهها دانشگاه شریف به متاهلان در وردآورد کرج اختصاص و خوابگاههای نزدیک دانشگاه به مجردان واگذار شده است که این مسئله نشان میدهد هنوز در حوزه خوابگاه متاهلی مشکلات متعددی وجود دارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: بسیاری از دانشجویان که در شرف عقد و ازدواج هستند، اما با توجه به کمبود شدید خوابگاههای متاهلی امکان راهیابی به این خوابگاهها را ندارند، متاسفانه در طی ۲۰ سال گذشته تنها ظرفیتی بین یک دهم درصد تا یک درصد از خوابگاههای دانشجویی به متاهلان اختصاص داده شده که این مسئله کم توجهی شدید و بی مهری مسئولان مربوطه به موضوع ازدواج جوانان و دانشجویان را نشان میدهد.
عضو فراکسیون زنان در مجلس یازدهم در مورد اختصاص ۵ درصدی قانون جوانی جمعیت به خوابگاه متاهلان، بیان کرد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خوابگاه متاهلی به ۵ تا ۱۰ درصد اختصاص داده شده که این افزایش باید اتفاق میافتاد؛ در نظر داشته باشیم کیفیت خوابگاهها با حضور خیران افزایش پیدا کرده است.
محمدبیگی در پایان خاطر نشان کرد: دانشجویان دختر از بهبود وضعیت خوابگاههای دانشجویی رضایت داشتند، اما باید این امکانات همچون امکانات تفریحی، ورزشی و… افزایش پیدا کند در مجموع باید بپذیریم قشر جوان بسیار مظلوم واقع شده است باید در جهت تأمین نیازهای ابتدایی آنها از اشتغال گرفته تا ازدواج زمینه را برای آنها هموار کنیم.