اختصاص مراکز ترک اعتیاد ویژه بانوان در تهران
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از تبدیل مرکز شفق به مرکز تخصصی ماده ۱۶ ویژه زنان معتاد خبر داد.
محمد امین توکلی زاده با اشاره به تبدیل مرکز شفق به مرکز تخصصی ماده ۱۶ ویژه زنان معتاد در تهران گفت: با توجه به اینکه مراکز ماده ۱۶ شهر تهران نیاز به تجهیزات داشتند تا بتوانند با ظرفیت کاملتری خدماترسانی کنند، شهرداری تهران پذیرفت تا در تأمین تجهیزات مورد نیاز این مراکز کمک کند.
وی افزود: بر اساس این تصمیمگیری شهرداری تهران این مراکز را در تأمین زیرساختهای مورد نیاز که شامل تأمین آب و یا آشپزخانه و… بود، حمایت کرد تا بتوانند با تمام ظرفیت و توان، کار خود را جلو ببرند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تمامی این کارها با همکاری سازمانهایی که در قرارگاه اجتماعی حضور دارند، انجام میشود، ادامه داد: به همین منظور مرکز نگهداری کارگران فصلی و مجموعه بهاران را که در اختیار شهرداری تهران بود، با همکاری مرکز «طراوت» به مرکز ویژه ترک اعتیاد بانوان تبدیل شود. فرایند اجرای این طرح مشخص شده است تا مجموعه «طراوت» سپاه بتواند در این مجموعهها مرکز ماده ۱۶ راه اندازی کند و میزبان زنان معتاد جهت ترک و بازگشت به اجتماع باشد.
وی بیان کرد: کمپ شفق که پیش از این ماده ۱۶ بود، نیز در حال تبدیل شدن به مرکز تخصصی بانوان است.
توکلی زاده با اشاره به ظرفیت مراکز نگهداری و ترک اعتیاد زنان معتاد در تهران بیان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت تهران و زیرساختهای مورد نیاز در حوزه بانوان اندک بود، با ایجاد این دو مرکز با ایجاد زیرساختهای بسیار مناسب با انجام کار تخصصی در فرایند اجتماعی سازی، ترک و سم زدایی و مراحل ۶ گانهای که در این فرایند در نظر گرفته شده است، امکان بازگشت زنان درگیر اعتیاد را به جامعه میسر شود.
وی همچنین یادآور شد: گرمخانه خاوران نیز در حال تبدیل شدن به مرکز ماده ۱۶ است و به افراد دارای سن کم و یا سن بالا که امکان انتقال آنها به سایر مراکز ماده ۱۶ وجود ندارد، خدمترسانی میکند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه تا پیش از این مرکزی برای نگهداری از این قشر در تهران وجود نداشت، تاکید کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده دو مرکز تخصصی برای افرادی که سن پایین و یا سن بالایی دارند و منع پذیرش در مراکز ماده ۱۶ داشتند، در تهران ایجاد میشود.
به گفته وی؛ مراحل قانونی برای گرفتن مجوزهای قانونی برای این دو مرکز طی شده است؛ ساخت و ساز آنجا مطابق با الگویی که مورد تأیید سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی، در حال انجام است.
توکلی زاده گفت: تا کنون موفق شدهایم نزدیک به ۵۰۰۰ معتاد متجاهر را جمع آوری و به مراکز ماده ۱۶ منتقل کنیم تا مراحل ترک و سمزدایی و بازگشت به جامعه را انجام دهند.