خوردن ترشی در بارداری ضرر دارد؟

ترشی در بارداری یکی از ویارهای بسیار شایع است که بسیاری آن را به جنین پسر مرتبط می دانند اما اینطور نیست.

خوردن ترشی در حد اعتدال خواصی مانند بهبود تهوع، تعادل الکترولیتهای بدن، تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با رادیکالهای آزاد دارد. اما ویار آن نشان دهنده جنسیت خاصی نیست. همچنین در صورت افراط ممکن است دچار مشکلاتی مانند سوزش سر دل شوید. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات خوردن ترشی در بارداری توضیح خواهیم داد.

چرا در بارداری هوس خوردن ترشی می‌کنیم؟

خوردن ترشی در بارداری برای بسیاری از خانم‌ها جذاب است. برخی از مادران در تمام دوران بارداری میل به خوردن‌ترشی دارند؛ درحالی‌که برخی دیگر، تنها در ماه‌های خاصی هوس خوردن ‌ترشی می‌کنند. میل به خوردن ‌ترشی در دوران بارداری کاملا طبیعی است و دلایل مختلفی دارد؛ مهم‌ترین دلایل عبارت‌اند از:

تغییرات هورمونی

هورمون‌های حاملگی مانند استروژن یا سایر هورمون‌های بارداری بر حواس بویایی و چشایی شما تأثیر می‌گذارند. بنابراین ممکن است هوس‌های غذایی شما نسبت به قبل از بارداری متفاوت باشد. خوردن بعضی از غذاها مثل ‌ترشی مانند خوردن غذاهای تند در بارداری می‌تواند حواس چشایی و بویایی شما را درگیر کند. به همین دلیل ممکن است زنان  بیشتر هوس ترشی در بارداری کنند. 

استرس عاطفی

در بعضی مواقع، استرس‌های عاطفی دوران بارداری نیز ممکن است باعث گرایش شما به خوردن‌ ترشی در بارداری شود. 

خوردن ترشی در بارداری و جنسیت جنین

گذشتگان معتقدند تمایل مادر به ترشی در بارداری نشان دهنده پسر بودن جنین است. اما تقریبا تمامی موارد ارتباط بین نوع طعم هایی که مادر در دوران بارداری بیشتر می پسندد و یا اصطلاحا بیشتر هوس می کند با جنسیت جنین تنها بر اساس باورهای عمومی شهرت پیدا کرده و هیچ پایه و اساس علمی ندارد.

فواید خوردن ترشی در دوران بارداری

خوردن ترشی در بارداری در حد اعتدال، ممکن است فواید زیر را به همراه داشته باشد:

  • سطح الکترولیت‌ها را در بدن متعادل می‌کند

مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم، الکترولیت‌های مهمی در بدن ما هستند. در دوران بارداری، بدن شما برای تحقق خواسته‌های جنین در حال رشد، به مقادیر بیشتری از این الکترولیت‌ها نیاز دارد. مصرف ترشی در بارداری در مقادیر کم می‌تواند این نیاز را تأمین کند؛ زیرا ترشی حاوی مقدار قابل توجهی سدیم و پتاسیم است.

  • ممکن است روند گوارش را تقویت کند

تصور می‌شود ترشی‌ها تا حدودی باعث بهبود هضم و حتی عملکرد سیستم ایمنی بدن شوند. همچنین ممکن است ترشی حاوی باکتری‌های خوب باشد؛ به این ترتیب خوردن‌ ترشی در بارداری می‌تواند به تکثیر باکتری‌های خوب در دستگاه گوارش شما کمک کند. این باکتری‌ها در مقابله با بسیاری از مشکلات گوارشی مؤثر هستند. از این رو خوردن ترشی در سه ماه اول بارداری مانند ترشی بنه در بارداری در حد اعتدال توصیه می شود.

  • ممکن است به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کند

اعتقاد بر این است که‌ ترشی خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد. میوه یا سبزی‌های موجود درترشی، معمولاً پخته نمی‌شوند؛ به همین دلیل آنتی‌اکسیدان‌های خود را حفظ می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از بدن شما در برابر رادیکال‌های آزاد حفاظت کنند. 

  • ممکن است سیستم ایمنی شما را تقویت کند

مصرف‌ترشی تازه از سبزی‌ها و میوه‌های مختلف، ممکن است ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین A,K و ویتامین c در بارداری، همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم را به بدن شما برساند. این ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را در دوران بارداری کاهش دهند.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.