دلایل شایع خستگی دائم در زنان

خستگی‌های دائم در خانم‌ها دلایلی به جز سبک زندگی و فعالیت بدنی زیاد دارد. خستگی بیش از حد می‌تواند از علائم یک بیماری بسیار جدی پزشکی باشد که نگران کننده نیست و قابل درمان است. خستگی مداوم خانم‌ها ممکن است به علت کمبود آهن، فولیک اسید یا ویتامین B۱۲ و بیماری‌های مزمنی مانند ناراحتی‌های کلیوی باشد. متداول‌ترین مشکلاتی که باعث خستگی دائم زنان می‌شود عبارتند از:

مصرف زیاد کافئین یکی از علل خستگی دائم در خانم‌ها

همیشه مصرف قهوه و به طور کلی نوشیدنی‌های کافئین دار موجب رفع خستگی نمی‌شود و ممکن است در بسیاری از موارد نتیجه عکس داشته باشد و بیشتر ایجاد خستگی کند؛ بنابراین لازم است خانم‌هایی که از این نوشیدنی‌ها به علت رفع خستگی استفاده می‌کننداما همیشه خسته اند بهتر است کمتر کاکائو، چای و بعضی از دارو‌های حاوی کافئین را مصرف کنند.

غذای آلرژی زا ازعواملی که ایجاد خستگی دائمی می‌کندخوردن برخی از غذا‌ها ایجاد خستگی می‌کنند که غذا‌های آلرژی زا جزو این دسته از غذا‌ها هستنداولین نشانه از بروز خستگی بعد از مصرف این نوع غذا‌ها خمیازه کشیدن است. اگر شما همواره احساس خستگی می‌کنید پیشنهاد می‌کنیم با حذف این غذا‌ها از برنامه غذایی تان از احساس خستگی خود بکاهید.

خستگی زنان و عوارض کم کاری تیروئید زنان

غده تیروئید، در جلوی گردن قرار دارد. این غده هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کنند. کم کاری تیروئید باعث خستگی و بی حالی مداوم می‌شود. گاهی پرکاری شدید تیروئید نیز در دراز مدت خستگی به دنبال دارد؛ بنابراین عملکرد تیروئید همیشه باید تنظیم شود.

از عوارض کم کاری تیروئید می‌توان:افسردگی، تنبلی و کم تحرکی، پف آلودگی سر و صورت، چهره زرد رنگ، ورم دست و پا و احساس سرما حتی در هوای گرم، حرکات کند، یبوست، حرف زدن کند، ضربان قلب کند، بی حوصلگی، احساس ضعف و خستگی و تمایل به خواب را نام بردکه می‌توان با مراجعه به پزشک و درمان این بیماری و گنجاندن میوه و سبزی در رژیم غذتیی خود از خستگی ناشی از این اختلال کاست.

کم خونی دلیل خستگی زنان

از علت‌های اصلی خستگی‌های دائمی کمبود هموگلوبین و کم خونی است. زیرا هموگلوبین اکسیژن رسانی از ریه به سایر بخش‌ها را بر عهده دارد. اگر اکسیژن به بافت‌ها نرسد بدن احساس خستگی می‌کند. همچنین کم خونی می‌تواند به علت کمبود آهن یا ویتامین، خونریزی داخلی یا یک بیماری مزمن از قبیل آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود.

از عمده‌ترین علل خستگی در زنان خونریزی‌های شدید ماهانه و یا بعد از زایمان است. علت این خونریزی‌ها ممکن است تومور فیبروئید یا پولیپ رحمی باشد؛ بنابراین خانم‌ها باید در کنار مصرف قرص آهن، غذا‌های حاوی آهن مانند اسفناج، کلم بروکلی و گوشت قرمز را نیز مصرف کنند. بدین ترتیب کم خونی و عارضه خستگی آن برطرف می‌شود.

احساس خستگی در زنان و عفونت دستگاه ادراری

یکی ازعلت‌های بروز  بی حالی در زنان ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری است. این عفونت‌ها معمولا به صورت تکرر و سوزش ادارا خود را نشان می‌دهند. تنها راه تشخیص آن آزمایش ادرار است. درمان عفونت‌های ادراری معمولا مصرف آنتی بیوتیک می‌باشد، با درمان آن احساس خستگی نیز رفع می‌شود.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.