روشهای جلوگیری از شکرک زدن مربا
اگر خودتان مربای مصرفی خانواده را درست میکنید در هنگام تهیه مربا باید به برخی نکات توجه و آنها را رعایت کنید تا دیگر با مشکل شکرک زدن مربا مواجه نشوید.
- اول این که حتما از میوههای برای درست کردن مربا استفاده کنید که بدون لک، تازه و سالم باشند.
- دوم این که در هنگام مربا کردن میوههایی که از اساس شیرین هستند، از آب نارنج، سرکه، آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید تا مایه مربا حالت اسیدی به خودش بگیرد. در این صورت قند دیرتر متبلور میشود و از شکرک زدن مربا جلوگیری به عمل میآید. همچنین اضافه کردن اسانسهایی مثل گلاب یا هل برای خوش طعم و خوش عطر شدن مربا را به مراحل پایانی پخت موکول کنید.
- یک مورد مهم دیگر این است که در مرباهایی که خودشان کمی ترش هستند، به علت این که خود مربا خاصیت اسیدی دارد، میزان آبلیمو یا جوهر لیمویی که اضافه میکنید، کمتر باشد. البته بد نیست بدانید مرباهایی که ترش هستند، کمتر شکرک میزنند.
نکته مهم:
به خاطر داشته باشید که اگر در حین پخت مربا، حرارت را بالا ببرید، آب میوه و شربت زود تبخیر میشوند. هر چند با این کار پخت مربا سریع تر اتفاق میافتد ولی یک دلیل شکرک زدن مربا همین است چون بعد از مدتی باید منتظر دانههای شکرک بر روی لبه و دیواره ظرف مربا باشید.


