روش پخت سمنو
مواد لازم برای درست کردن سمنو :
- گندم : 1 کیلو
- آرد نان سنگک : 3 کیلو
طرز تهیه سمنو :
برای درست کردن سمنو باید گندم را از 3 روز قبل در آب خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید.
وقتی نوک گندم جوانه زد آن را از آب خارج کنید و داخل دستمال خیس و تمیزی بریزید تا ریشه در بیاورد.
وقتی که ریشه گندم ها در آمد آن را در چند سینی پهن کنید و پارچه خیسی روی آنها قرار دهید تا گندم ها ساقه نقره ای بزند.
وقتی گندم به این مرحله رسید آن را بکوبید و یا چرخ کنید.
بعد مقداری آب به گندم ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گندم ها را از صافی رد کنید تا شیره سفید رنگی از پوسته گندم در بیاید.
سپس آرد را داخل قابلمه ای بریزید و شیره گندم را به آرامی به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شود و به صورت مایع رقیقی در بیاید.قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام مایع را هم بزنید تا به جوش بیایند و غلیظ شود. وقتی مایع به شکل حلوا در آمد و آبش کشیده شد ، آن را تفت دهید. مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی خوشرنگ تر و رقیقتر شود.
سپس سمنو را در یک ظرف گود بریزید و به مدت 30 دقیقه در فر یا روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا خوب دم بکشد.اگر دوست داشتید میتوانید از خلال بادام و پسته هم در سمنو استفاده کنید.
* شیرینی سمنو از همان شیره سفید رنگ گندم است و هرگز نباید از شکر برای شیرین کردن آن استفاده کرد.
نکته های تغذیه ای سمنو :
تغییراتی که در یکدانه در حین جوانه زدن رخ می دهد، بسیار جالب است و این مساله است که ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد.
انرژی و کربوهیدرات آن کاهش می یابد و در عوض پروتئین، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن و فسفر آن بسیار بالا می رود و ویتامینA،B2، B3وC آن هم بسیار بالا می رود.
خصوصاً برای مردان مصرف آن بسیار پرفایده است.جوانه گندم منبع غنی ویتامین های گروهB و نیز ویتامین E است. ویتامین های گروهB برای بهبود وضعیت پوست ، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید هستند. ویتامینE نیز در تولید مثل نقش مؤثری دارد. همچنین به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود.