طرز تهیه خورش بامیه جنوبی خوشمزه
بامیه دارای طعمی ملایم و بافتی منحصر به فرد است و خورشت آن بینظیر میشود.
بامیه منبع انواع ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله ترکیبات فنلی و مشتقات فلاونوئیدی است. این ترکیبات به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکنند و ممکن است خواص ضد میکروبی و ضد التهابی نیز داشته باشند. بامیه حاوی ویتامین C و K1 است.
ویتامین C به عملکرد کلی سیستم ایمنی کمک میکند، در حالی که ویتامین K1 در لخته شدن خون نقش دارد. علاوه بر این، بامیه کالری و کربوهیدرات کمی دارد و حاوی مقداری پروتئین و فیبر است. بسیاری از میوهها و سبزیجات فاقد پروتئین هستند، که این بامیه تا حدودی منحصر به فرد میکند.
یکی از غذاهای معروف جنوبی که با بامیه تهیه میشود خورش بامیه است که البته در شهرهای دیگر نیز پرطرفدار است و به سبکهای مختلف طبخ میشود. حتی کنسرو خورش بامیه در سوپر مارکتها نیز در دسترس است که به راحتی و سریعترین زمان آماده سرو میشود. درست کردن یک خورش بامیه جا افتاده و لذیذ ترفندهای خاص خودش را دارد.
دستور پخت خورش بامیه مجلسی و جا افتاده
خورش بامیه یک غذای اصیل ایرانی است که خیلی ساده و سریع آماده میشود. این خورش در شهرهای مختلف به سبکهای متفاوتی تهیه ميشود. به عنوان مثال، خورش بامیه عربی ادویه بیشتری دارد و کمی تند است یا در برخی از دستورالعملها در این خورش لپه ریخته میشود و در برخی دیگر به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ استفاده میشود.
برای داشتن یک خورش بامیه تازه و عالی میتوانید از کنسرو خورش بامیه نیز استفاده کنید. این غذای کنسروی همانند یک غذای خانگی و اصیل، خوشمزه است.
طرز تهیه خورش بامیه جنوبی
در خورش بامیه از آبغوره، آبلیمو یا تمر هندی هر کدام به دلخواه میتوان به عنوان چاشنی استفاده کرد.
مواد اولیه:
بامیه: 500 گرم
گوشت گوسفندی: 300 گرم
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیر: 3 تا 4 جبه
پوره گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
آبغوره: به میزان دلخواه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
دستورالعمل:

- برای تهیه این خورش ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید. داخل قابلمه روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید و سپس پیازها را داخل روغن بریزید و سرخ کنید.
- زمانی که پیاز تفت داده شد، گوشت تکه تکه شده را به قابلمه اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا طعم بگیرد.
- بعد از اینکه گوشت تا حدی سرخ شد، نمک، فلفل، زردچوبه و سیر را به آنها اضافه کنید و چند ثانیه دیگر گوشتها را تفت دهید. تفت دادن کوتاه مدت در حد چند ثانیه باعث میشود زردچوبه رنگ بگیرد و عطر سیرها بلند شود اما نباید به حدی باشد که سیرها بسوزند.
- گوجه فرنگیهای رنده شده و رب را داخل یک تابه دیگر کمی تفت دهید تا هم رنگ آنها باز شود و هم بوی خامی رب و گوجه فرنگی گرفته شود. سپس گوجه فرنگی را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- در نهایت آب جوشیده را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید خورش به جوش آید. زمانی که شروع به جوشیدن کرد شعله را ملایم کنید و اجازه دهید گوشتها پخته شوند.
- در یک تابه دیگر بامیههای شسته شده را داخل روغن تفت دهید تا آب آنها کشیده شود. بامیه را نباید بیش از حد هم زد زیرا خرد و لزج میشوند.
- بعد از 2 تا 3 ساعت که گوشتها کاملا پخت شدند، بامیههای تفت داده شده را داخل خورش بریزید و اجازه دهید حدود نیم ساعت دیگر بجوشد تا غذا کاملا جا افتاده شود.
- یک ربع قبل از خاموش کردن غذا میتوانید آبغوره و زعفران دم کشیده را به آن اضافه کنید. به جای آبغوره میتوانید از تمر هندی یا آبلیمو نیز استفاده کنید.
برای اضافه کردن تمر هندی، ابتدا حدود 2 تا 3 قاشق تمر هندی را داخل آب جوش بریزید سپس، آنها را از صافی رد کنید تا هستههای آن جدا شوند و عصاره آماده شده را داخل غذا بریزید.
بعد از یک ربع خورش بامیه جا افتاده و لذیذ آماده سرو است.


