طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

سبزی پلو از جمله پلوهای بسیار محبوب ایرانی است که معمولا به همراه ماهی صرف می‌شود. ماهی مخصوص سبزی پلو را هم به روش‌های مختلفی مثل ماهی سرخ شده، ماهی کبابی و ماهی شکم پر می‌توان تهیه کرد.

مواد اولیه برای طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

  • برنج ۲ پیمانه
  • ماهی قزل آلا ۲ عدد
  • سبزی پلویی ۳۵۰ گرم
  • سیر ۱ حبه
  • پیاز کوچک ۱ عدد
  • رب انار ۳ قاشق غذاخوری
  • مغز گردوی خرد شده نصف پیمانه
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • ادویه ماهی به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

۱. آماده کردن سبزی پلو

در اولین مرحله از تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر، به سراغ آماده کردن برنج می‌رویم. ابتدا برنج را پاک کرده و بشویید، سپس آن را به مدت حداقل یک ساعت، به همراه یک قاشق غذاخوری نمک بخیسانید.

سبزی سبزی پلو شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید را هم بشویید و به صورت ساطوری خرد کنید.

نکته: چنانچه از سیر تازه استفاده می‌کنید، برای عطر و طعم بهتر می‌توانید برگ‌های سبز آن را هم به ترکیب مواد سبزی پلوی خود اضافه کنید.

در یک قابلمه، آب را به جوش بیاورید سپس برنج خیس کرده را به همراه سبزی‌ها به آن اضافه کنید. به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج شما بپزد و به اصطلاح قدری باز شود، سپس آن را آبکش کنید.

کف قابلمه روغن بریزید، آن را با ته‌دیگ مورد نظر خود بپوشانید و ترکیب برنج و سبزی را در قابلمه بریزید. آن را روی حرارت کم یا حرارت متوسط (در صورت استفاده از شعله پخش‌کن) قرار داده و به آن به مدت حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان دهید تا سبزی پلوی شما دم بکشد.

۲. آماده کردن ماهی شکم پر

ماهی قزل آلا را بشویید و خوب تمیز کنید. برای این کار، در طول شکم آن یک برش عمیق و سرتاسری ایجاد کرده و محتویات شکم ماهی را خالی کنید. سپس ماهی را مجددا بشورید تا هیچ گونه خون و مواد زائدی در آن باقی نماند. سپس شکم ماهی را خوب خشک کنید.

داخل و بیرون شکم ماهی را با نمک، آبلیمو، زعفران دم کرده و قدری فلفل سیاه ماساژ دهید اما مراقب باشید که ماهی شما پاره نشود.

۳. درست کردن مواد و پر کردن شکم ماهی

برای درست کردن مواد ماهی شکم پر، پیاز خود را به صورت خلالی خرد کرده و به همراه سیر رنده شده، در کمی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن پیاز، رب انار و گردو را هم به همراه ادویه ماهی اضافه کرده و آن‌ها را کمی تفت بدهید.

نکته: برای درست کردن یک ماهی شکم پر لذیذ و خوشمزه، بهتر است از رب انار جنگلی که طعم ترش‌تری دارد، استفاده کنید. همچنین می‌توانید به ترکیب این مواد، زرشک را هم اضافه کنید.

پس از اینکه مواد به مدت حدودا ۵ دقیقه تفت خوردند، آن‌ها را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا ترکیب مواد شکم پر شما از حرارت بیفتد، سپس آن را با احتیاط داخل شکم ماهی پر کنید.

در پایان می‌توانید شکم ماهی را با یک نخ و سوزن ضدعفونی شده بدوزید، یا از خلال دندان برای بستن شکم ماهی استفاده کنید. فقط خوب مراقب باشید که در این مرحله گوشت لطیف ماهی آسیب ندیده و پاره نشود.

ماهی شکم پر خود را به مدت ۴۵ دقیقه در فر یا هواپز قرار داده، یا آن را در روغن داغ خوب سرخ کنید. پس از آماده شدن سبزی پلو و همچنین ماهی شکم پر می‌توانید آن را به همراه ترشی سیر خانگی و زیتون پرورده سرو کنید.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.