طرز تهیه مربا توت فرنگی
حتی اگر میانهای با اسانس توت فرنگی ندارید باز هم بعید است که از پیشنهاد نوشیدن یک لیوان شربت توت فرنگی خانگی بگذرید یا اینکه به یک برش چیزکیک توتفرنگی نه بگویید.
در این مطلب سریعترین روش طرز تهیه مربا توت فرنگی خانگی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی
- توت فرنگی یک کیلو
- شکر ۷۵۰ گرم
- لیمو تازه (آب گرفته شده)
طرز تهیه مربا توت فرنگی
۱. آماده کردن شیشه مربای توت فرنگی
قبل از هر کاری، شیشههای مربا را ۱۰ دقیقه بجوشانید و در دمای ۱۸۰ سانتیگراد در فر خشک کنید.
۲. آماده کردن توت فرنگی
با یک دستمال نرم و نمدار توتفرنگیها را تمیز کنید. برای سالم ماندن توتفرنگیهای مربایتان بهتر است آنها را به آرامی بشویید و خیلی به آرامی تمیزشان کنید. سپس با یک چاقوی تیز قسمت برگ را بیرون بیاورید. اگر توت فرنگیهایتان درشت هستند، میتوانید آنها را نصف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، مربای توت فرنگی سالم اشتها آورتر است. شما میتوانید پارافه توت فرنگی یا شیر برنج توتفرنگی را با میوه تازه آماده کنید، اما مطمئن باشید که اضافه کردن مربای توتفرنگی به جای میوه تازه هم به این دسرها طعمی خوشایند میدهد.
اگر میخواهید با طرز تهیه مربا توت فرنگی که برایتان آماده کردهایم کار را شروع کنید، ابتدا توت فرنگیها را در یک قابلمه بریزید و لابهلای هر لایه توت فرنگی مقداری شکر بپاشید. سپس ظرف را برای ۱۲ ساعت در دمای متعادل اتاق قرار دهید تا شکر آب شود و به خرد توتها برود.
۳. پخت مربای توت فرنگی
قابلمه توتفرنگی را روی حرارت بگذارید و آب لیمو را هم به آن اضافه کنید. اگر در جریان پخت مقداری شکر به دیواره قابلمه چسبیده بود، به آرامی شکرها را جدا کنید.
وقتی که شکرها آب شدند، کمی حرارت را بیشتر کنید تا مربایتان آرام آرام قُل بزند. البته یادتان نرود که قبل از جوشیدن مربای توت فرنگی باید شکرها بهطور کامل آب شده باشند، وگرنه روی مربایتان بلورهای شکر ظاهر خواهد شد. در زمان جوشیدن مربا، کف روی آن را با قاشق بگیرید. البته این کار را فقط یکبار و با دقت انجام دهید.
۴. امتحان غلظت مربای توت فرنگی
بعد از به جوش آمدن مربای توت فرنگی، ۵ تا ۱۰ دقیقه برای پختن توتفرنگیها صبر کنید. وقتی دمای شیره مربا به ۱۰۵ درجه سانتیگراد رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر دماسنج ندارید، یک قاشق از آب مربا را در یک نعلبکی سرد بریزید و ۳۰ ثانیه برای خنک شدنش صبر کنید. اگر بعد از این مدت شیره مربا به غلظت دلخواهتان رسیده بود و مثل آب از روی انگشتانتان سرازیر نشد، مربای شما آماده شده است. در غیر این صورت برای حدود ۲ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا شیر غلیظتر شود.
۵. ریختن مربا در شیشه
مربا توت فرنگی را در شیشههای گرم بریزید و درشان را ببندید. شیشههای مربا را میتوانید برای یکسال در فریزر نگهدارید و هر شیشه را میتوانید برای ماهها در یخچال نگهداری کنید. مربای توت فرنگی شما آماده است و میتوانید آن را همراه با کره و نان داغ و یک فنجان چای برای صبحانه نوش جان کنید.
البته خودتان هم خوب میدانید که برای آماده کردن دسرها و نوشیدنیهای خوشمزه با توتفرنگی، همیشه به اجاق گاز نیاز ندارید. شما میتوانید با توتفرنگی خام هم ملیک شیک، معجون یا اسموتی بسازید یا اینکه این میوه اشتها برانگیز را در تهیه رولت، ژله یا حتی کرپ مورد استفاده قرار دهید.
برای این که کفی روی مربایتان باقی نماند میتوانید یک قاشق غذاخوری کره پاستوریزه را آب کنید و روی مربا بریزید. با این کار باقیمانده کف مربا از بین خواهد رفت.


