طرز تهیه نان کوهی مغز دار و خوشمزه آمل
![](https://madarandokhtaran.ir/wp-content/uploads/2023/03/شیرینی-آمل-400x280.jpg)
ان کوهی آمل، یکی از شیرینی های سنتی کشور عزیزمان ایران است که بسیار خوشمزه می باشد. در ادامه مطلب به طرز تهیه این شیرینی سنتی می پردازیم.
مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است. / زمان تقریبی آماده سازی: ۳ ساعت
مواد لازم برای تهیه نان کوهی آمل
مواد خمیر ( آرد ۲ پیمانه/ تخم مرغ ۱ عدد درشت / مایه خمیر ۱ قاشق غذاخوری سر صاف/شکر ۱ قاشق غذاخوری سر صاف/ ماست یا شیر ولرم نصف پیمانه/ روغن مایع یا کره ذوب شده کمتر از نصف پیمانه/ آب گرم نصف پیمانه/ نمک نصف قاشق چایخوری)
مواد میانی و رومال نان کوهی؛ ( رازیانه ۱ قاشق غذاخوری/ هل ۱ قاشق چایخوری/ گردو ۵ عدد/ کنجد ۲ قاشق غذاخوری/ شکر ۳ قاشق غذاخوری/ زرده تخم مرغ برای رومال/)
طرز پخت نان کوهی آمل
مایه خمیر و شکر را در نیم پیمانه آب گرم بریزید و بگذارید کنار تا عمل بیاد./ بعد با سایر مواد مخلوط کنید و ورز بدهید./بسته به میزان گیرایی آردتون شاید نیاز به آرد بیشتری باشد.دقت کنید تا جایی آرد اضافه شود که خمیری نرم و لطیفی بدست بیاید و سفت نشود.
کمی چسبنده هست، ولی مشکلی ندارد. خمیر را بپیچین و در جای گرمی برای حدود ۲ ساعت استراحت بدهید.
همه مواد میانی نان کوهی بجز شکر رو در آسیاب بریزین و خرد کنید ولی کاملا پودر نشود.
نکته: رازیانه زیاد نریزید، چون تلخ می شود.
خمیر رو کمی ورز بدهید و به اندازه بزرگتر از توپ پینگ پونگ جدا کرده و کمی باز کنید و از مواد داخلش قرار بدهید و دوباره خوب ببندید.
خمیرها را در سینی چرب شده بچینید و با زرده رومال کنید و کمی کنجد وی نانها بپاشید. و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه برای حدود یک ربع تا بیست دقیقه قرار بدهید
نان کوهی برای صبحانه و عصرونه و حتی میان وعده مدرسه بچهها خیلی عالیه.