طرز پخت «خوراک بامیه» به سبک مردم افغانستان
بامیه افغانی یکی از غذاهای سنتی و محبوب افغانستان است که به دلیل طعم و عطر دلپذیرش در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا با بامیه تازه، پیاز، گوجه فرنگی، ادویه جات و روغن پخته می شود.
مواد لازم
بامیه | ۷۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
سیر | ۳ حبه |
روغن | ۱۰۰ میلی لیتر |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ و نیم قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آب لیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه
ابتدا بامیهها را بشویید و انتهای آنها را جدا کنید. سپس بامیهها را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید.
پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سیر را نیز پوست بگیرید و رنده کنید.
روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود.
سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
گوجه فرنگیها را پوست بگیرید و پوره کنید و به قابلمه اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل قرمز را اضافه کنید و هم بزنید.
بامیهها را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید.
آب و آب لیمو را اضافه کنید و بگذارید غذا به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
بامیه افغانی شما آماده است. آن را با برنج یا نان سرو کنید.
نکاتی برای تهیه بامیه افغانی
• برای اینکه بامیهها نرم شوند، میتوانید آنها را قبل از پخت به مدت ۳۰ دقیقه در آب نمک خیس کنید.
• اگر بامیهها خیلی سفت هستند، میتوانید آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید و سپس در قابلمه بریزید.
• برای اینکه بامیهها حالت ژلهای پیدا نکنند، آنها را بیش از حد نپزید.
• میتوانید به بامیه افغانی گوشت چرخ کرده، مرغ یا ماهی اضافه کنید.
• در برخی دستورها از پود ر زیره و ادویه کاری استفاده میشود.