مساله حجاب مساله فرهنگی است و نباید این امر را تبدیل به مسالهای سیاسی کنیم
انسیه خزعلی معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز زن، از برگزاری جشنواره ای با عنوان «بانوی ایرانی» خبر داد و گفت: این جشنواره یکی از برنامه های ما برای روز زن است که در آن، از منتخبین تقدیر خواهد شد.
وی از برگزاری همایش بین المللی زنان و مبارزه با فساد، زن و خانواده و سبک زندگی و آراء قضایی با محوریت زن و خانواده در هفته گذشته خبر داد و گفت: سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور، استانداری ها و سایر سازمان های دولتی برنامه های ویژه ای را برای روز زن خواهند داشت.
خزعلی گفت: آزادسازی زنان زندانی و رسیدگی به خانواده زنان زندانی از جمله برنامه های ما برای روز زن خواهد بود.
معاون زنان رئیس جمهور در رابطه با بحث وظیفه رسانه های داخلی در رابطه با بازنمایی شخصیت بانوان در ایران در رسانههای خارجی گفت: متاسفانه در اغتشاشات اخیر شاهد استفاده ابزاری از زنان بودیم و به گونه غیرواقعی با کشته سازی، اینگونه به جهان القا شد که چهره بانوان ایرانی را خدشهدار کنند.
وی افزود: خوشبختانه حرکاتی که زنان ما طی چهار دهه اخیر انجام دادهاند بسیار چشمگیر است که ما این را به گوش جهانیان برسانیم. بیش از ۳۰ درصد زنان در هیئت علمی دانشگاهها مشغول فعالیت هستند که این در قبل از انقلاب کمتر از دو درصد بود. در حوزههای اجتماعی و سمنها بانوان واقعا فعالیت چشمگیری دارند و تعداد بسیار زیادی بانوان فعال فرهنگی و نویسنده که حدود ۸۰۰ ناشر هستند داریم.
خزعلی از پیگیری بیمه بانوان خانهدار خبر داد و گفت: برای زنان خانه دار روستایی که دارای سه فرزند هستند این بیمه محقق شد. طرحی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان زنان مولد داریم که سعی میکنیم در این حوزه هم به بانوان خانهدار کمک کنیم.
معاون رئیس جمهور در رابطه با لایحه منع خشونت علیه زنان گفت: امیدوارم با تاکیدی که مقام معظم رهبری در رابطه با ظلم به زنان داشتند، هرچه سریعتر این لایحه تصویب شود. ما تمام پیگیریهای لازم در این زمینه را انجام میدهیم و به زودی شاهد اخبار خوبی خواهیم بود.
خزعلی در پاسخ به سوالی درباره لغو عضویت ایران از کمیسیون زنان سازمان ملل گفت: این لغو عضویت یک حرکت کاملاً سیاسی بود و ربطی به حقوق زنان و خشونت علیه زنان نداشت.
وی افزود: کسی کشته نشده و کاملاً اهداف سیاسی و رسانهای در پی آن وجود داشت. ما با همین شرایطی که داشتیم 9 ماه پیش در این کمیسیون حضور داشتیم، بنابراین به هیچ وجه این مسئله زنان نبود.
وی ادامه داد: بنده از سال گذشته تا به امروز سه بار بازدید از زندان زنان داشتم و وضعیت شبیه خیلی از خوابگاه های ما بود. بعد از هر دو بار مواردی را کسانی که شرایط ویژه داشتند منتقل کردیم به مسئولین مربوطه که همین دیروز یکی از مسئولین زندان گفت که همه مواردی که منتقل کرده بودید اجرایی شد و خیلی از زندانیان که دارای شرایط خاص بودند با وثیقه و پابندهای الکترونیکی و کارهای دیگر آزاد شدند.
خزعلی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین تغییرات قانون حجاب و مجازاتهای تعیین شده برای آن با توجه به ارائه لایحه تعزیرات به دولت و بخشنامه اخیر دادستانی کل کشور به پلیس برای برخورد قاطع با کشف حجاب، اظهار کرد: متصدیان امر باید در این مورد نظر دهند و این امر در حیطه ما نیست. اجازه دهید پس از نهایی شدن، تصویب و اجرا اعلام کنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با توجه به نشست اخیر شما با سردار اشتری در خصوص حجاب، آیا با سردار رادان نیز نشستی خواهید داشت؟ افزود: با سردار اشتری نشست سه ساعته داشتیم و قطعاً با سردار رادان نیز خواهیم داشت.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری درباره اظهارات برخی مسئولان درباره زنان کم حجاب و اینکه “دختر کم حجاب دختر ما است”، ادامه داد: اگر مسئولان ذکر میکنند دختر بی حجاب دختر ما است و مقام معظم رهبری نیز این امر را مطرح میکنند، از این جهت است که اعلام موضع صریح داشته باشند تا از افراط و تفریط ها خودداری کنیم؛ مساله حجاب مساله فرهنگی است و نباید این امر را تبدیل به مسالهای سیاسی کنیم.
خزعلی افزود: باید مقیاسهایمان را با شاخص حضرت آقا هماهنگ و جامعه را از افراط و تفریطهایی که آن را به دو قطبی و رخنه هرج و مرج تبدیل کند، حفظ کنیم.