معرفی چند کتاب درباره «عید قربان»

عید قربان، روز کامل شدن خویشتن خویش و روز رهیدن از خویشتن خویش است و در این طریق روز رسیدن به اوج دلدادگی نیز محسوب می‌شود.

عید قربان، پاک‌ترین عیدهاست فقط به خاطر اینکه انسانی نو متولد می‌شود که سرسپردگی و بندگی خدا را می‌پذیرد.

عید قربان، به زائر خانه خدا در اوج شناخت و معرفت و آزادگی، بندگی خدا را دیکته می‌کند و ماحصل آن قرب خداست و این خود، کامل شدن بندگی است.

«حجر اسماعیل در نگاه قرآن، روایات ،فقه و تاریخ»

نشر «مشعر» کتاب «حجر اسماعیل در نگاه قرآن، روایات ،فقه و تاریخ»، را نوشته «محمد امین پور امینی» منتشر کرده است. از عناوین این کتاب می‌توان به :«حجر اسماعیل در قران» ، «حجر اسماعیل در روایات» ،«دعا در حجر اسماعیل» ، «نماز در حجر اسماعیل» و … اشاره کرد.

 در بخشی از پیشگفتار این کتاب چنین می‌خوانیم:

«حجر اسـماعیل از نشانه های روشن الهی است که هزاران سال یادآور خاطره فراموش ناشدنی اسـماعیل(ع) و مادرش هاجر است، این مکان از مصادیق بارز آیات بیانات و نشانه‌های روشن پروردگار است. با یاد اسماعیل(ع)، ذهن‌ها به ابراهیم(ع) سرسلسله جنبان پیامبران الهی، و پدر ادیان توحیدی پیوند می‌خورد،حجر اسـماعیل، در نگـاه فقه حرمت خاصـی یـافته است، وبـا آنکه جزء کعبه نیست، لیکن بایـد چـون کعبه مـورد طواف قرار گیرد.

و مسلمانان بایـد آن را به سـان کعبه در طواف خـود قرار دهنـد، و در طواف حق داخـل شـدن در آن و حتی حرکت بر دیوار آن را ندارند؛ گویا حجر کعبه است. و همچون کعبه بایـد دل نزد آن سپرند، و به هنگـام احرام بسـتن برای حـج، احرام بسـتن از درون ان مستحب شمرده شده است.»

«ابراهیم(ع) در قرآن»

نشر «هستی نما »، کتاب «ابراهیم(ع) در قرآن» را به قلم مجید فلاح پور راهی بازار نشر کرده است.

این کتاب به بررسی شخصیت حضرت ابراهیم(ع) در قرآن کریم می‌پردازد، و سرگذشت ابراهیم(ع) را از نگاه قرآن مورد بررسی قرار می‌دهد.

برخی از مطالب این کتاب عبارت اند از: «خاندان ابراهیم »،«کلمه ابراهیم و معنای آن»، «تاریخ ولادت و زادگاه آن»، «اوضاع سیاسی و زمینه تاریخی»، «خلاصه داستان ابراهیم در قرآن کریم»، «ولادت و طفولیت ابراهیم »، « خروج ابراهیم (ع) از غار و پیوستن به اجتماع»، «شرک ستیزی‌های علنی ابراهیم(ع)»، «امامت ابراهیم خلیل (ع)»و «وفات ابراهیم خلیل (ع)».

در بخشی از مقدمه این کتاب این گونه می‌خوانیم:

«ابراهیم (ع) اولین پیامبر کتاب آسمانی و دومین پیامبر اولوالعزم و بزرگ‌ترین شخصیت‌های الهی است که نقش تاریخ سازی او در جوامع انسانی بر کسی پوشیده نیست. نام ابراهیم (ع) یکی از بزرگ‌ترین نام‌های تاریخ است و هیچ نقطه ای نیست که نام ابراهیم در آنجا به گوش نخورده باشد.»

«رفتارشناسی ابراهیم(ع) در نصوص یهودی، مسیحی و اسلامی»

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، کتاب «رفتارشناسی ابراهیم(ع) در نصوص یهودی، مسیحی و اسلامی» را به قلم اشرف بروجردی را به چاپ رسانده است.

 این کتاب از سه فصل با عناوین: «مبانی اندیشۀ توحیدی ابراهیم(ع)»، «دربارۀ حضرت ابراهیم(ع)» و «جایگاه ابراهیم (ع) در قرآن، تورات و انجیل» تشکیل شده است.

نویسنده با استناد قرآن و روایت‌های اسلامی، عهد قدیم و عهد جدید و همچنین کتاب‌هایی که دربارۀ حضرت ابراهیم (ع) نگاشته شده؛ زندگی این پیامبر را بررسی کرده است.

نگارنده در فصل اول این کتاب مطالبی همچون: دیدگاه‌ها و راه شکل‌گیری تاریخ پرستش و در نهایت یکتاپرستی و سیر تحول تاریخی که به آموزه‌های ابراهیم (ع) شده و تاریخچه خداباوری و یکتاپرستی را بررسی کرده است.

 نگارنده در فصل دوم عنوان ریشه شناسی نام ابراهیم و … را شرح داده و در فصل سوم نیز، هدف نویسنده هم‌سنجی تطبیقی حضرت ابراهیم (ع) در قرآن، تورات و انجیل است تا با بهره‌گیری از مشترکات ادیان، منزلت و جایگاه والای حضرت ابراهیم (ع) را نشان دهد.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.