نکات بهداشتی درمورد مصرف گوشت در بارداری

اگرچه گوشت از غذاهای ممنوعه در بارداری نیست اما همانطور که در بالا گفته شد مصرف گوشت در بارداری شرایطی دارد. اول از همه اینکه گوشت باید به طور کامل پخته شده باشد و دوم اینکه باید از تازگی و سلامت آن مطمئن باشید.

اما اگر گوشت را تحت این شرایط مصرف نکنید مشکلاتی به همراه خواهد داشت:

  1. لیستریوز: گوشت‌ها به شدت مستعد آلودگی به باکتری‌هایی هستند که ممکن است باعث ایجاد عفونتی به نام لیستریا شوند. این عفونت می‌تواند منجر به مننژیت؛ مشکلات دستگاه گوارش یا حتی عفونت در خون شما شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که زن باردار ۱۷ درصد شانس ابتلا به لیستریوزیس را دارد. هنگام بارداری می‌توانید لیستریوسیس را به جنین خود نیز انتقال دهید. این می‌تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر سقط جنین، مرده زایی، زایمان زودرس، وزن پایین نوزاد و عفونت های مرگ آفرینی نظیر باکترمیا (باکتری در خون) و مننژیت شود.
  2. توکسوپلاسموز: گوشت گوسفند در بارداری یا گوشت آهو در بارداری ؛ وقتی به طور کامل پخته نشده باشند احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز در بارداری را افزایش می‌دهند. باید مطلقاً از خوردن گوشت نیمه خام خودداری کنید زیرا توکسوپلاسمو حتی می‌تواند به جنین نیز متقل شود که بسیار خطرناک است.ابتلا به آن در دوره بارداری می‌تواند شدید باشد و باعث سقط جنین، مرده زایی، آسیب درازمدت عصب شناختی یا دیگر تاثیرات عمده شود.
  3. سالمونلوزیس: احتمال بیشتری دارد که باکتری سالمونلا باعث بیماری جدی در دوران بارداری شود. در موارد نادر، تب شدید، استفراغ، تهوع، اسهال و کم آبی را به همراه دارد که می‌تواند باعث زایمان زودرس یا حتی سقط جنین شود.
  4. مسمومیت غذایی: انواع خاصی از ماهی وجود دارد که احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهند. ماهی دودی و ماهی خام (در سوشی) می‌توانند شما را مسموم کنند. در ضمن خوردن ماهی در بارداری تحت شرایط کنترل شده‌ای باید باشد که در مقاله جداگانه به آن پرداخته‌ایم.

نکات بهداشتی درمورد مصرف گوشت در بارداری

با‌وجود عوارض در‌مصرف گوشت دلیل نمی شود که مصرف گوشت در‌دوران بارداری را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.

با رعایت نکات زیر می‌توانید از مصرف گوشت که از مواد غذایی مناسب در بارداری است، لذت ببرید و در عین حال از مشکلات آن جلوگیری کنید:

  1. تمیز بودن گوشت: اولین روش برای اطمینان از سلامت گوشت تهیه‌ی آن از مراکز معتبر و بهداشتی است. بعد از خرید و قبل و بعد از خرد کردن گوشت، غذاهای دریایی و ماهی باید آنها را بشویید و همچنین آنها را در ظروفی تمیز و بدون آلودگی نگهداری کنید.
  2. ایزوله سازی: گوشت و سایر مواد غذایی باید جدا از هم نگهداری شوند. این مرحله از انتقال هرگونه باکتری به سایر مواد غذایی از جمله میوه و سبزی جلوگیری می‌کند.
  3. منجمد کردن: بای گوشت را به صورت منجمد در فریزر نگه دارید. گوشت تا لحظه‌ی پخت باید منجمد بماند. از دوباره منجمد کردن گوشت خودداری کنید. برای انجماد زدایی از گوشت نکته‌ی مهم این است که تا حد امکان باید از ایجاد خونابه خودداری کنید. به هر نسبت که تغییر درجه‌ی دما بیشتر باشد، خونابه بیشتر خواهد بود. پس وقتی گوشت را از فریزر به محیط اتاق می‌آورید، نسبت به وقتی که گوشت را از فریزر در یخچال می‌گذارید تا کم‌کم یخش آب شود، خونابه‌ی کمتری تولید می‌شود. 
  4. پخت کامل: مهم نیست از چه روشی برای پخت گوشت استفاده می‌کنید، آب پز، کبابی و… حتماً گوشت را به طور کامل بپزید. چطور مطمئن شویم که گوشت به طور کامل پخته شده است؟ برای این کار می‌توانید از یک دماسنج استفاده کنید اگر دمای گوشت تا ۱۴۵ درجه‌ی فارنهایت باشد، گوشت به اندازه‌ی کافی پخته است. براساس رنگ هم می‌توانید قضاوت کنید. گوشت را به حدی بپزید که هیچ رنگ صورتی در وسط آن وجود نداشته باشد. 
  5. نرم کننده‌های گوشت: از استفاده از مواد نرم‌کننده‌ی گوشت خودداری کنید. زیرا ممکن است آنها مستعد باکتری باشند. 
image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.