هزار و ۲۰۰ تشکل مردمی در حوزه عفاف و حجاب فعالند
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به فعالیت بیش از هزار و ۲۰۰ گروه مردمی در حوزه عفاف و حجاب خواستار پررنگتر شدن فعالیتهای صدا و سیما برای ترویج این فریضه در جامعه شد.
حجت الاسلام سیدعلی خانمحمدی با ارائه گزارشی از عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: درحدود ۱۰ هزار گروه مطالبه گر مردمی در سطح کشور با هماهنگی این ستاد فعالیت دارند که یبش از هزار و ۲۰۰ تشکل از این تعداد مربوط به گروه های مردم نهاد در حوزه عفاف و حجاب است و یک ظرفیت مردمی در حوزه مطالبه گری وجود دارد.
وی افزود: در یک سال و نیم گذشته شورای امر به معروف در تمام وزارتخانه ها و نهادها به طور جدی فعال شده و اکنون ۱۲۰ دستگاه، به جز سازمان صدا و سیما به صورت جدی فعالیت دارند. چون هنوز شورایی از سوی مسئولان این سازمان به ستاد معرفی نشده است. در حوزه صدا و سیما کاملا ضعیف هستیم. چون با توجه به کارهای انجام شده کسی از این سازمان پای کار نبوده و بازتاب خبری مناسبی داده نشده است. چون بسیاری از مردم سوال می کنند که ستاد چه فعالیت هایی داشته و بودجه های آن کجا هزینه می شود.
خان محمدی ادامه داد: اگرچه در گذشته یک فضای تشریفاتی از نظر شکلی، ترکیب اعضا و اقدامات بر شوراهای امر به معروف حاکم بود ولی تلاش کرده ایم تا شرح وظایف اعضای این شوراها را تغییر دهیم و اکنون وزیر هر وزارتخانه ای به عنوان رئیس شورا تعیین شده و دو نفر از بیرون مجموعه به عنوان اعضای حقیقی این شوراها فعالیت می کنند.
وی که معتقد است اقدامات یک سال گذشته ستاد در راستای مطالبات فرهنگی بوده، اظهار داشت: بیشتر فعالیت های ستاد در راستای مقابله با هجمه های دشمن در حوزه های خانواده و جمعیت بوده است و به صورت جدی پیگیری می شود. تاکنون چند نامه در این زمینه مانند پیشنهاد تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت ارائه شده که حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری هم دستور بررسی این پیشنهاد را به گروهی از کارشناسان داده است.
خان محمدی با اشاره به تحریم این ستاد و همچنین دبیر آن یعنی سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی از سوی اتحادیه اروپا در ماه گذشته، اظهار داشت: نکته مهم این است که چرا اتحادیه اروپا این ستاد را تحریم می کند. از طرف دیگر برخی شخصیت های سیاسی به دنبال بحث های انتخاباتی هستند و لذا معتقدند الان نباید در زمینه عفاف و حجاب سخنی گفت درحالی که وضعیت فرهنگی به ویژه در مساله عفاف و حجاب مناسب نیست. مثلا تصاویری از کیش منتشر شده که برخی مسئولان با دیدن این تصاویر تعجب کردند.
سخنگوی ستاد امر به معروف افزود: در عرصه مسائل مربوط به خانواده برای ۱۶ دستگاه وظایفی را تعریف کرده ایم که چه کارهایی باید انجام شود و این مسائل را در قالب طرح جامع عفاف و حجاب مطرح کرده ایم تا از این بلاتکلیفی نجات پیدا کنیم.
وی با بیان این که تمرکز ستاد امر به معروف بیش از هر چیز بر روی مسائل فرهنگی است، ادامه داد: ما در یک سال و نیم گذشته تلاش بر ایجاد فضای مطالبه گری داشته ایم و یکی از کارهای انجام شده، تهیه شیوه نامه عفاف و حجاب بوده که به دستگاه های دولتی و اصناف ابلاغ شده است. تاکنون شاخصه های عفاف و حجاب به سازمان ها و نهادها ابلاغ نشده بود و تقریبا ۱۰ ماه پیش این شیوه نامه به وزارت خانه ها و نهادها ابلاغ شده است. وزارت کشور نیز به عنوان متولی حوزه عفاف و حجاب تعیین شده و هر هفته جلساتی در این زمینه برگزار می شود و این وزارتخانه پیگیر مسائل عفاف و حجاب است.
خان محمدی اضافه کرد: دشمن به دنبال فروپاشی فرهنگی کشور است و ستاد در یک سال اخیر در مطالبات فرهنگی فعالیت هایی داشته است. مانند مطالبه از ۳۲ نهاد فرهنگی کشور که ۳۳۰ وظیفه در حوزه عفاف و حجاب دارند که برخی از این سازمان ها پاسخ داده اند و برخی هنوز جواب نداده اند.
وی با اشاره به فعالیت هایی همچون پیگیری مسائل مربوط به زنان خانه دار و مطالبه از مسئولان و مدیران گفت: برخی برنامه ها نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد. چون با توجه به حجم پرونده های موجود در قوه قضاییه، اختیارات دستگاه ها باید به گونه ای باشد که مجبور به طرح مساله در قوه قضاییه نباشد.
سخنگوی ستاد امر به معروف ادامه داد: با توجه به این که ۲۵ هزار دانشجومعلم در ۱۸ روز جذب آموزش و پرورش شدند، در این زمینه نیز پیگیری هایی داشته ایم تا ساز و کار مناسب برای جذب آنان صورت گیرد و از دولت نیز خواسته ایم تا این موضوع را پیگیری کند.
وی از برگزاری دوره های عمومی و تخصصی برای ضابطان قضایی سخن گفت و افزود: این آموزش ها به صورت حضوری و برخط برگزار می شود و به سازمان ها نیز اعلام شده تا اعضای شوراهای امر به معروف با مبانی این فریضه آشنا شوند و در مباحث تخصصی نیز شرکت می کنند.
وی اضافه کرد: تهیه تومار در نمازهای جمعه به همت ستاد و ائمه جمعه برخی شهرها صورت گرفته که در صحن علنی مجلس مطرح شده تا از این طریق مجلس به حوزه عفاف و حجاب ورود پیدا کند و از دولت مطالبه گری کند.
خان محمدی درباره بست نشینی بانوان در اماکن مقدس گفت: من در بست نشینی حرم حضرت معصومه در قم وحرم حضرت عبدالعظیم در شهرری حضور پیدا کردم و صحبت های آنها را به مسئولان منعکس کردم.
وی با بیان این که قرارگاه عفاف و حجاب در وزارت کشور تشکیل می شود، اضافه کرد: وزیر کشور مسئول این قرارگاه است و حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز عضو آن است و گزارش هایی تا کنون ارائه شده که نشان می دهد مسئولان نیز در این زمینه دغدغه دارند می خواهد و البته مجلس و دولت پیگیر هستند ولی در این زمینه نیازمند یک تصمیم بزرگ هستیم.
خان محمدی از کم کاری رسانه ها در مطالبه گری انتقاد کرد و گفت: اگر قبلا پیگیر بدحجابی بودیم ولی الان بر روی کشف حجاب تمرکز داریم. بحرانی که وجود دارد این است که هنوز بسیاری از افراد و مسئولان حالت انفعالی دارند. طرح ستاد مبنی بر عفاف و حجاب هیچ تندروی وجود ندارد و با منطق و عقلانیت همراه است. به هر حال دستگاه های مسئول باید احساس خطر کنند و برنامه ای برای این وضعیت در فصل تابستان داشته باشند.
وی افزود: همچنین جلساتی با مسئولان فرهنگی مترو و شهرداری داشتیم که تبلیغات محیطی در این زمینه داشته باشند که فعالیت های خوبی هم دارند ولی اگر ظرفیت صدا و سیما را داشتیم، شاهد موفقیت های بیشتری بودیم. در حوزه عفاف و حجاب، حرف برای گفتن داریم و پیشنهاد می کنیم صدا و سیما با برگزاری کرسی های آزاداندیشی پاسخ جوانان و نوجوانانی را بدهیم که درباره حجاب سوال دارند.