چگونه میتوان با رژیم غذایی شانس پسردار شدن را افزایش داد؟
با جستجو در مقالات و اسناد علمی طب مدرن متوجه میشویم که شواهد کافی برای اثبات قطعی تأثیر یک رژیم غذایی خاص بر تعیین جنسیت وجود ندارد. بااینحال، مقالات معتبری یافت میشود که نشان میدهند امکان افزایش شانس پسردار یا دختردار شدن با استفاده از رژیم غذایی وجود دارد و نمیتوان تأثیر نوع تغذیه بر سیستم باروری و ویژگیهای فیزیولوژیک بدن را انکار کرد.
یکی از رژیمهای غذایی که در طب سنتی برای تعیین جنسیت به کار میرود رژیم غذایی آلکالین است که طبع فرد را به سمت قلیایی شدن سوق میدهد. در طب سنتی باور بر این است که هرچه بدن قلیاییتر باشد شانس متولد شدن فرزند پسر بیشتر است. البته باید خاطر نشان کرد که این تئوری در پزشکی مدرن اثبات نشده است و شواهد کافی برای پذیرش این ادعا وجود ندارد.
در روش آلکالین برای پسردار شدن مصرف مواد غذایی زیر توصیه میشود:
افزایش مصرف سبزیجات و میوههای تازه
مصرف مواد غذایی نظیر موز، ماهی و آووکادو که سرشار از پتاسیم هستند
افزایش مصرف مواد غذایی مثل انواع آجیلها که خون را به سمت قلیایی شدن سوق میدهند
پرهیز از مصرف مواد لبنی
در همین تئوری، برای دختردار شدن بر مصرف غذاهایی که اسیدیته خون را افزایش میدهند تأکید شده است.
ارتباط بین رژیم غذایی و باروری
مطالعات جستهوگریختهای در زمینه تأثیر مواد غذایی مختلف بر باروری وجود دارد اما در بیشتر آنها جزئیات دقیق و شواهد قانعکننده وجود ندارد. برای مثال شواهدی از تأثیر مثبت مکملهای ویتامین B۱۲، فولیک اسید و اسیدهای چرب امگا ۳ بر افزایش باروری وجود دارد اما مشخص نشده است که دوز مصرفی و مدت مصرف باید چه مقدار باشد. فارغ از مبحث تعیین جنسیت، برخوردار بودن از یک رژیم غذایی متعادل و مقوی برای متولد شدن نوزادی سالم ضروری است و امروزه پیش از بارداری ویتامینهای مورد نیاز بدن مثل فولیک اسید و ویتامین B۱۲ برای زنان تجویز میشوند.
چگونه میتوان با رژیم غذایی شانس پسردار شدن را افزایش داد؟
بهطور طبیعی تعیین جنسیت زمانی قطعی میشود که اسپرم بتواند یک تخمک را بارور کند. اگر این اسپرم حاوی کروموزوم Y باشد جنینی که تکامل خواهد یافت پسر است و اگر اسپرم حاوی کروموزوم X باشد جنین دختر خواهد بود. اسپرمهایی که حاوی کروموزوم Y یا مذکر هستند با سرعت بیشتری نسبت به اسپرمهای X حرکت میکنند اما زودتر نیز انرژی آنها تخلیه میشود.
به همین دلیل داشتن رابطه جنسی نزدیک به زمان تخمکگذاری شانس پسردار شدن را افزایش میدهد. اما کروموزومهای حامل کروموزوم X به مدت بیشتری میتوانند در انتظار تخمک باشند چراکه مصرف انرژی کمتری دارند و ماندگاری آنها بیشتر است. علاوه بر انتخاب زمان مناسب برای انجام رابطه جنسی، مصرف یکسری غذاها نیز برای افزایش شانس پسردار شدن توصیه میشود.
افزایش شانس پسردار شدن با مصرف کالری بیشتر
یک مطالعه علمی در سال ۲۰۰۸ که بر روی ۷۴۰ داوطلب زن انجام شد بیانگر این بود که هرچه مادر در رژیم غذایی خود بهویژه در وعده صبحانه کالری بیشتری مصرف کند شانس متولد شدن فرزند پسر بیشتر است. محققان در این مطالعه بالا بودن گلوکز خون را عامل مستعد کننده برای تولد فرزند پسر دانستهاند.
این مقاله در یکی از مجلات معتبر دانشگاه آکسفورد انگلستان با عنوان “شواهدی بر تأثیر رژیم غذایی بر جنسیت جنین” چاپ شد و توانست سر و صدای زیادی در آن سالها به پا کند. بر اساس نتایج مقاله، زنانی که پیش از بارداری غذاهای پرکالری بیشتری مصرف کرده بودند و همچنین برنامه غذایی آنها مغذیتر بوده به نسبت بیشتری نوزاد پسر به دنیا آوردهاند. البته سرویس بهداشت ملی انگلستان به فاصله چند ماه از چاپ شدن مقاله، عنوان کرد که نتایج حاصل از مطالعه مذکور را غیردقیق میداند و تأکید کرد که مصرف کالری زیاد برای سلامتی بسیار مخرب است.