۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می‌کند

دکتر مجید ولی زاده فوق تخصص غدد درون ریز، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی اظهار داشت: در جوامع امروز چاقی، گسترش بی رویه پیدا کرده است و سوءتغذیه و اضافه دریافت کالری تنها دلیل چاقی نیست بلکه مصرف بیش از حد کالری در کنار کاهش فعالیت فیزیکی و کمبود خواب همچنین آلودگی هوا، استفاده از وسایل نقلیه شخصی به دلیل مشکلات حمل و نقل عمومی که فعالیت بدنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد عواملی هستند که باعث می‌شود کالری کافی سوزانده نشود و به علت تجمع چربی، چاقی به وجود آید.

رئیس مرکز تحقیقات چاقی اظهار کرد: چاقی در افراد مسن، جوانان و کودکان روند روبه تزایدی دارد و پیامدهای مختلفی را برای سلامت ایجاد می‌کند که عبارتند از پرفشاری خون، دیابت، افزایش چربی‌های خون، کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات مکانیکی از قبیل آرتروز کمر و زانو را افزایش می‌دهد و منجر به عوارض روحی -روانی مانند اضطراب و افسردگی نیز می‌شود.

  • وی بیان کرد: حدود ۲۲ نوع سرطان مانند سرطان‌های پستان و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش پیدا می‌کند و نیز باعث می‌شود بیماری‌های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.

عضو هیأت مدیره انجمن چاقی افزود: تمامی گروه‌های سنی تحت تأثیر چاقی هستند به طوری که حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان چاق هستند همچنین حدود ۶۰ درصد افراد بالغ دچار چاقی و اضافه وزن هستند (۴۰ درصد اضافه وزن و ۲۰ درصد چاقی دارند).

وی ادامه داد؛ با افزایش چاقی در سنین پایین بیماری‌های قلبی نیز در سنین پایین افزایش می‌یابد لذا داشتن برنامه تغذیه‌ای سالم و فعالیت بدنی برای کودکان و نوجوانان باید افزایش یابد و مدارس فضای فیزیکی لازم برای فعالیت‌های بدنی را جدی بگیرند تا دانش آموزان به مشارکت در فعالیت‌های ورزشی تشویق شوند.

ولی زاده اضافه کرد: ۴۰ تا ۷۰ درصد علل چاقی عوامل ژنتیک است و محیط چاق کننده نیز پیرامون ما وجود دارد استرس‌های محیطی، کمبود تحرک، کم خوابی و برنامه‌های نادرست مدارس از جمله عواملی هستند که شیوع چاقی را بین کودکان و نوجوانان بیشتر می‌کنند.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.