شیرینی نخودچی برای عید نوروز

شیرینی نخودچی در کنار شیرینی کشمشی و قطاب همیشه بهترین گزینه برای پذیرایی در روزهای عید بوده است. کسی را نمی‌توان یافت که در مقابل این شیرینی خوشمزه و خوش‌عطر مقاومت کند پس برای درست کردن آن همین الان دست به کار شوید.

مواد لازم:

  • آرد نخودچی دو فنجان
  • کره یک‌چهارم فنجان
  • پودر قند الک‌شده سه‌چهارم فنجان
  • روغن زیتون یک‌چهارم فنجان
  • هل دو قاشق چای‌خوری
  • پسته خام خلال‌شده یک قاشق غذاخوری
  • گلاب یک‌دوم قاشق غذاخوری
  • نمک

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره تمامی مواد را از قبل آماده کنید تا به دمای محیط برسند. در اقدام بعدی فر را با دمای ۱۴۸ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. حال در یک کاسه مناسب کره نرم‌شده، روغن، پودر قند الک‌شده، پودر هل، گلاب و مقدار کمی نمک بریزید و با هم‌زن برقی یا دستی آن را مخلوط کنید تا هیچ توده‌ای باقی نماند. برای پذیرایی در روزهای عید می‌توانید شیرینی نعلی با پیمانه را هم درست کنید.

آرد نخودچی را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره باید در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم، آرد نخودچی را برای چند دقیقه تفت دهید. بعد از تفت دادن باید رنگ آرد به قهوه‌ای تغییر پیدا کند و بوی زهم آن گرفته شود. در ادامه آرد تفت داده‌شده را به همراه شکر الک و به مخلوط اضافه کنید. حال آن را خوب ورز دهید تا خمیر شیرینی‌تان آماده شود. دقت داشته باشید که آرد تفت‌ داده‌شده و شکر را در کاسه‌ای دیگر الک سپس به مخلوط اضافه کنید.

خمیر را ورز دهید

انتشارات رویای آبی

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی باید روی سطح کار کمی خمیر را ورز بدهید سپس آن را صاف و پهن کنید. فقط دقت داشته باشید که آن را زیاد صاف نکنید که نازک می‌شود. در ابتدای ورز دادن و صاف کردن خمیر شکننده به نظر می‌رسد اما ماندن در دمای محیط و گرمای دستان‌تان، آن را از این حالت خارج می‌کند. در ادامه خلال پسته‌ها را در خمیر نخودچی فرو کنید.

خمیر نخودچی را قالب بزنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کمک کاتر یا قالب شیرینی‌پزی آن را قالب بزنید. برای شیرینی نخودچی معمولا از قالب چهارپر استفاده می‌کنند اما شما از هر قالبی که بخواهید می‌توانید به کار ببرید. کاتر را در خمیر فرو کنید. آن را به آرامی فشار دهید و قالب بزنید. داخل سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی‌های قالب زده‌‌شده را روی آن قرار دهید. در آخر این مرحله دقت داشته باشید که سمت پسته‌ها رو به بالا باشد.

شیرینی را بپزید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره باید سینی را برای ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا روی شیرینی‌هایتان کمی تیره شود. در نهایت به آرامی آن‌ها را از کاغذ‌ روغنی جدا کرده و در ظرف سروتان بچینید. روی آن‌ها را می‌توانید با پودر پسته، گردو یا نارگیل تزئین کنید. از دیگر شیرینی‌های اصیلی که برای عید می‌توانید ان را درست کنید نان برنجی است که مانند دیگر شیرینی‌ها طرفداران بسیاری دارد.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.