اقدامات دولت شهید رئیسی در حوزه کارآفرینی زنان
در دوران بحران جهانی اقتصاد، در حالی که بسیاری از کشورهای توسعهیافته با معضل بزرگ بیکاری دست به گریبان بودند، دولت سیزدهم در چشمانداز مردمگرایی و خدمت، توجه ویژه به اشتغال را مدنظر قرار دارد.
به گزارش مادران ودختران به نقل از ایسنا، برجستگی رویکرد دولت در این موضوع به دو قید (پایدار) و (خانواده محوری) کسب و کار برمیگردد زیرا در طراحی شبکه کسب و کار پایدار خانواده محور، متقاضی اشتغال ضمن دریافت آموزشها و حمایتهای لازم، وارد شغلی میشود که پایداری آن حداقل به مدت چهارسال توسط کارآفرین ضمانت و پیگیری میشود.
از طرفی بانوی شاغل در این شبکه در شرایطی کار را پیش میبرد که به صورت انعطافپذیر بتواند ضمن حفظ حضور در خانه و ایفای نقش خانوادهمحور، امکان بهکارگیری توانمندی سایر اعضای خانواده را نیز دارا باشد.
در این شبکه، مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک ارزشآفرین با استفاده از ظرفیت صندوق کارآفرینی امید گسترش یافت و زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست، دختران خودسرپرست و فارغالتحصیلان جویای کار به عنوان جامعه هدف در ۲۳۹ رسته مشغول به کار شدند.
همچنین بیش از ۷۰۰۰ نفر در مشاغل خانگی با استفاده از اعتبارات مصوبات سفرهای استانی در گروه هدف زنان کارآفرین و جویای کار مورد آموزش قرار گرفتند.
در بخش دیگری از این شبکه طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و حمایت از زنان کارآفرین برای زنان سرپرست خانوار و دختران مجرد بالای ۴۵ سال در ۲۰۹ رسته اجرا شد که حاصل آن آموزش بیش از ۴۵۰۰ نفر بود.
استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد در مسیر اشتغال زنان برای گروه هدف زنان سرپرست خانوار، خودسرپرست، بهبودیافته از اعتیاد و معلولان در ۱۵ رسته باعث بیش از چهارصد زمینه اشتغال شد.
حمایت از تشکیل و توسعه شرکتهای تعاونی زنان با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز فرصتهای اشتغالی را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد.
همکاری با وزارتخانه نامبرده در تشکیل و توسعه کسب و کارهای تعاونیهای زنان توانیاب نیز در رستههای ۳۴ گانه منجر به فرصتهای اشتغال برای این گروه هدف شد.
استفاده از ظرفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در قالب رویدار کار، مهارتآموزی دانشجویان دختر از دیگر دستاوردهای این شبکه بوده است.
همچنین همکاری با وزارت جهاد کشاورزی در راستای آموزش تولید محصول سالم و ایجاد باغچه سلامت، با تأکید بر توانافزایی جوامع محلی به بیش از هجده هزار نفر ساعت آموزش بانوان گروه هدف ختم شد.