آیا خوردن چغاله بادام در بارداری ضرر دارد؟

تغذیه زن باردار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا همانطور که نیازهای بدن خودش را برطرف می‌کند برای نیازهای رشدی جنین نیز تعیین کننده است.

در این دوران باید دقت داشته باشید که چه غذاهایی را مصرف می‌کنید. گروهی از مواد غذایی که مصرف آنها در این دوران توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزیجات هستند. اما این بدان معنی نیست که هر میوه و سبزی را می‌توانید استفاده کنید.

چغاله بادام یکی از میوه‌های خوشمزه و لذیذ بهاری است و می‌خواهیم ببینیم که آیا خوردن آن در بارداری مجاز است یا خیر. برای اطلاع از مزایا و مضرات خوردن چغاله بادام در بارداری در ادامه همراه ما باشید.

چغاله بادام چیست؟

منظور از چغاله میوه نارس است. وقتی می‌گوییم چغاله بادام منظورمان میوه نرسیده بادام درختی است. اگرچه کلمه چغاله بادام دقیقاً به درخت بادام اشاره دارد اما در بین عموم گاهاً چغاله درخت زردآلو و چغاله بادام به جای هم استفاده می‌شوند و با هم اشتباه گرفته می‌شوند.

آیا خوردن چغاله بادام در بارداری ضرر دارد؟

قبل از هر چیز باید توضیح دهیم آیا مصرف چغاله بادام در بارداری خطرناک است یا خیر. چغاله بادام به دلیل ویتامین‌ها و مواد معدنی که زیادی که دارد می‌تواند در دوران بارداری برای مادر و جنین مفید باشد. در ادامه بیشتر در مورد فواید چغاله بادام رسیده در بارداری توضیح خواهیم داد اما قبل از آن باید به یک نکته اشاره کنیم.

به طور کلی خوردن میوه‌های نارس در بارداری توصیه نمی‌شود. میوه‌های نارس می‌توانند  مسمومیت و مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل درد برای مادر ایجاد کنند از این رو توصیه می‌شود از انواع رسیده‌ی میوه‌ها استفاده کنید و یا در صورتی که هوس میوه‌ای مانند چغاله بادام کردید به مقدار بسیار کم مصرف شود.

مزایای چغاله بادام در بارداری به شرح زیر است:

  • درمان یبوست: چغاله بادام سرشار از فیبر است. از این رو می‌توانند داروی طبیعی بسیار موثری برای درمان یبوست بارداری باشد. یبوست در این دوران بسیار شایع است و زنان باردار زیادی آن را تجربه می‌کنند. یکی از روش‌های درمان طبیعی یبوست بارداری مصرف بیشتر میوه‌جات و سبزیجات است به خصوص میوه‌هایی که درصد فیبر بالایی دارند مانند عوارض خوردن گوجه سبز و چغاله بادام در بارداری.
  • رفع گرفتگی عضلات: تغییرات هورمونی و عدم توانایی در حرکت زیاد و ورزش در طول بارداری میتواند منجر به خشکی و گرفتگی عضلات در بخش‌های مختلف بدن شود. چغاله بادام حاوی ماده‌ای به نام کلروفیل است. در نتیجه مصرف این میوه کمک می‌کند که جذب منیزیم در بدن افزایش پیدا کند. منیزیم در کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد از این رو چغاله بادام از این طریق می‌تواند مانع از گرفتگی ماهیچه‌ در بارداری شود.
  • تقویت پوست: چغاله بادام سرشار از ویتامین e است. این ویتامین با دفع رادیکال‌های آزاد به بهبود بافت پوستی کمک می‌کند. تغییرات هورمونی در طول بارداری می‌تواند بر پوست تاثیر منفی بگذارد و منجر به خشکی یا ظهور جوش و آکنه شود. از این رو مصرف مواد غذایی که حاوی این ویتامین هستند می‌تواند کمک کننده باشد.
  • جلوگیری از ریزش مو: در طول بارداری تغییرات هورمونی منجر به تضعیف ریشه و در نتیجه ریزش موها می‌شود. چغاله بادام به دلیل داشتن ویتامین E و پروتئین می‌تواند روند ریزش مو را کند کند.

نکته خاصی در مورد عوارض چغاله بادام در بارداری ذکر نشده است. با این حال باید در نظر داشته باشید که این میوه کال و نرسیده است.

افراط در خوردن میوه کال باعث بروز مشکلات گوارشی مانن نفخ، دل درد و اسهال می‌شود. همچنین ممکن است باعث ناراحتی معده درد و تهوع نیز شود. بنابراین به طور ویژه در خوردن چغاله بادام در سه ماهه اول بارداری که تهوع بیشتر است افراط نکنید.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.