طرز تهیه شاک شوکا؛ املت متفاوت تونسی

شاک‌شوکا یا املت تونسی، نوعی غذای محبوب در خاورمیانه و آفریقای شمالی است که برای پخت آن از سس گوجه‌فرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پیاز، زیره سبز و تخم‌مرغ و سبزیجات موجود در تونس استفاده می‌شود. شاک‌شوکا، صبحانه‌ای مفصل و دودی است که انرژی زیادی برای ادامه روز به شما می‌دهد.

مواد لازم

برای ۲ نفر

  • ۱٫۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ عدد پیاز کوچک پوست‌کنده و نگینی خردشده
  • ۱ عدد فلفل دلمه قرمز بزرگ که دانه‌های آن جدا شده و باریک، برش خورده باشد
  • ۲ عدد حبه سیر پوست‌کنده و کاملا ریزشده
  • نصف قاشق چای‌خوری زیره سبز
  • نصف قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • ۴۰۰ گرم گوجه‌فرنگی کنسروی به‌همراه آب که به قطعات بزرگ خرد شده باشد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۴ عدد تخم‌مرغ
  • گشنیز خردشده برای تزئین
  • نان تازه برای سرو

دستور پخت

بهترین راه برای آغاز روز، خوردن یک بشقاب شاک‌شوکای گرم است

۱. فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید.

۲. روغن را در یک ماهیتابه نسبتا بزرگ و مناسب برای قرار گرفتن در فر بریزید و روی حرارت متوسط، گرم کنید.

۳. پیاز و فلفل دلمه را اضافه کنید.

۴. گاز را کم کنید تا پیاز و فلفل به‌آرامی بپزند. گاهی آن‌ها را هم بزنید تا کاملا نرم شوند. این فرآیند، حدود ۲۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

۵. سیر را اضافه کنید و سرخ‌کردن را به‌مدت ۳ تا ۴ دقیقه ادامه دهید تا کاملا نرم شود.

۶. زیره سبز، پاپریکا و فلفل قرمز را اضافه کنید و سرخ‌کردن را به‌مدت یک دقیقه ادامه هید.

۷. گوجه‌فرنگی‌ها را داخل ماهیتابه بریزید.

۸. برای مزه‌دار کردن، نمک و فلفل سیاه را به مقدار دلخواه اضافه کنید.

۹. ترکیب داخل ماهیتابه را به‌مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید تا سس کاملا غلیظ شود.

۱۰. با استفاده از پشت یک قاشق، چهار حفره در سس ایجاد کنید تا تخم‌مرغ‌ها را درون آن‌ها بیندازید.

۱۱. تخم‌مرغ‌ها را آرام بشکنید و آن‌ها را داخل حفره‌های ایجاد شده در سس گوجه‌فرنگی بیندازید.

۱۲. کمی نمک و فلفل سیاه بیشتر به آن اضافه کنید.

۱۳. ماهیتابه را داخل فر بگذارید.

۱۴. املت را برای ۷ تا ۱۰ دقیقه در فر بپزید تا تخم‌مرغ‌ها کاملا پخته شوند.

۱۵. روی املت را با گشنیز تزئین کرده و بالافاصله با نان تازه سرو کنید.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.