دولت ضامن زنان سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات میشود
انسیه خزعلی در نشست با اقشار بانوان خراسان جنوبی گفت: علیرغم قوانین متعدد در حوزه زنان اما گاهی در زمان اجرا با مشکل مواجه میشویم و اهمال قانون در این حوزه دیده میشود.
وی ادامه داد: نواقصی که در قانون و دستورالعملها وجود دارد باید بهصورت جزئی احصا شود تا در حوزه سیاستگذاری بتوانیم اصلاح این قوانین را دنبال کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به دو مصوبه جدید ستاد ملی زن و خانواده عنوان کرد: ارتقای ساختار اداری زنان در ۶ بند تصویب شد و بانوان در مسئولیتها و پستهایی معادل معاون وزیر و مدیرکل ایفای نقش میکنند.
وی گفت: بر همین اساس زنان در سیاستگذاریها و شوراهای کلان شرکت داده میشوند لذا در بسیاری از دستورالعملها بانوان درخصوص خانواده و جمعیت باید نظر بدهند و نظر آنها اجرایی میشود.
خزعلی اظهار داشت: یکی دیگر از مصوبات ستاد ملی زن و خانواده در راستای حل مشکل ضمانت بانوان سرپرست خانوار برای اخذ تسهیلات است لذا از این پس دولت ضامن زنان سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات میشود.
وی با تاکید بر لزوم تمرکز به بازاریابی و فروش محصولات تولیدی توسط بانوان افزود: در همین راستا بازارچههای دائمی برای زنان کارآفرین و به طور خاص سرپرست خانوار در استانها ایجاد میکنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به توانمندی بانوان کارآفرین خراسان جنوبی گفت: برخی از این بانوان بعد سن بازنشستگی کارآفرین شدهاند که باید به عنوان الگو معرفی شوند.
وی بر ضرورت رفع موانع قانون صادرات و تسهیل آن تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم بهطور ویژه روی صادرات محصولات تولیدی توسط بانوان کارآفرین تمرکز کنیم.
خزعلی از همراهی استاندار خراسان جنوبی نیز تشکر کرد و افزود: این باور و اعتقاد به توانمندی زنان در همراهی دو روز اخیر کاملا مشهود بوده است.
وی آسیبشناسی مشاغل شکست خورده یا فراموش شده را لازم دانست و گفت: احیای این مشاغل در دستور کار دولت است و بهجد و بهویژه در روستاها دنبال میشود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه رفع مشکلات روستاها و عشایر از اولویتهای دولت است افزود: در صورتی که مهاجرت معکوس به روستاها صورت بگیرد، بسیاری از مشکلاتی که شهرها درگیر آن هستند رفع خواهد شد.
وی از اقدامات انجام شده برای تسهیل ازدواج دهه شصتیها نیز خبر داد و گفت: این موضوع بهخصوص در روستاها بهطور جدی برای سال جاری دنبال میشود تا بتوانیم با ارایه و توسعه خدمات از تجرد ماندن دختران و پسران دهه شصتی جلوگیری کنیم.
خزعلی یادآور شد: جوانان دهه شصتی در مرز تجرد هستند که باید تسهیلات لازم در راستای ازدواج آنها مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: حق عائلهمندی به زنان و حق فرزند برای کسانی که سرپرست خانوار هستند تعلق میگیرد و اگر کارفرمایی این موضوع را رعایت نکند، باید گزارش داد تا سریع رفع شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه تبعیض در حقوق نداریم گفت: استفاده نکردن از مزایای شغلی در حوزه کارگری از موضوعاتی است که با جدیت دنبال میشود.
وی با بیان اینکه مشاغل ناسازگار با شرایط مادری نباید به زنان سپرده شود افزود: در مواردی دیده شده که برخی مشاغل را فقط به زنان میدهند و اگرچه آن شغل شریف است اما با شرایط فیزیکی زنان سازگار نیست لذا دنبال این هستیم همه شئونات زنان در مشاغل رعایت شود.
خزعلی با بیان اینکه تاکید رئیس جمهور بر این است شبکاری به زنانی که فرزند خردسال دارند، داده نشود گفت: علاوه بر اینکه به دنبال رفاهیات زنان در مشاغل هستیم اما باید نظام واره شغلی را برای زنان با توجه به مسئولیتهایی که دارند، شکل دهیم.
وی با یادآوری تلاش زنان غسال بهخصوص در دوران کرونا افزود: از کادر درمان و پزشکانی که در سالهای سخت گذشته همراهی و همکاری کردند و باعث حیات و امید در جامعه شدند باید قدردانی کرد.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر لزوم الگوگیری از صبر و استقامت هاجر و حضرت ابراهیم (ع) گفت: امامین انقلاب توجه ویژهای به جایگاه و تکریم زن دارند و در بحث عدالت نیز باید توانمندیهای زنان دیده شود تا بتوانیم منویات این بزرگواران را آنطور که شایسته است، اجرایی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به هویتیابی زنان در حرکت مسجد گوهرشاد افزود: حجاب مساله عمومی و نه دولتی و حکومتی بوده لذا در هجمه جهانی و حملهای که برای مورد تهاجم قرار دادن هویت ایرانی اسلامی شده، باید تلاش کنیم جوانان با غرور و عزت در مقابل این تهاجمها بایستند و حرکت تبیینی به سمت خودسازی و فرهنگ درونی ایجاد شود تا بتوانیم فرهنگ و سنگر انقلاب اسلامی را حمایت کنیم.