طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه

خورشت قیمه یکی از آن غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و تقریبا معدود افرادی هستند که این غذا را دوست نداشته باشند. معمولا این خورش به همراه پلو سرو می‌شود و همچین در بعضی از مناسبت‌های مذهبی از آن به عنوان غذای نذری بین مردم پخش می‌کنند. خورشت قیمه را می‌توانید با تکه‌های گوشت یا پنیر کبابی تهیه کنید و از یک غذای کامل و مقوی در کنار دوستان و خانواده‌تان لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی

  • گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
  • لپه دو پیمانه
  • سیب زمینی دو عدد
  • پیاز دو عدد
  • لیمو عمانی سه عدد
  • رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
  • روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی با گوشت

مرحله اول

خورشت قیمه هم مانند قرمه سبزی از آن غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که تهیه آن فوت و فن‌های خاص خودش را دارد. برای تهیه یک خورش قیمه حرفه‌ای، لعاب‌دار و مجلسی باید لپه‌ها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و بهتر پخته شود. اما اگر یادتان رفت یا فرصت خیس دادن لپه‌ها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه‌ را به صورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیم‌پز شده و نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم

لیمو عمانی‌ها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آن‌ها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند.در همین حین که لپه‌ها در حال پختن هستند پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و  با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن آفتابگران درون همان قابلمه که می‌خواهید خورش را داخل آن بپزید تفت دهید.

مرحله سوم

یک قاشق چای‌خوری زردچوبه به پیاز‌ها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانی که بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانه‌تان را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشت‌هایی را که به صورت تکه‌های کوچک خرد کردید را به آن‌ها اضافه کنید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویه‌ها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.

مرحله چهارم

زمانیکه رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه‌ را که حالا تقریبا نیم‌پز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود ۵ لیوان آب ترجیحا گرم روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. اینکار باعث می‌شود تا رب گوجه‌فرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و در نتیجه خورشت شما خوشرنگ‌تر شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه رب را با کمی روغن تفت دادید آن را به  آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار شود. بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی شروع به پختن کند و کم کم جا بیفتد.

مرحله ششم

بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانی‌ها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتتان می‌توانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چاشنی‌های مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.

مرحله هفتم

در همین حین که خورشتتان در حال جا افتادن است سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورش قیمه خود به عنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه با گوشت تکه‌ای شما آماده است و می‌توانید آن را با برنج کته یا برنج دمی زعفرانی نوش جان کنید.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.