تغذیه ناسالم؛ سومین عامل مرگ و میر در کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سومین عامل مرگ و میر در کشور تغذیه ناسالم است.
دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم افزود: کمبود مصرف امگا ۳ موجب مرگ ۵ هزار نفر در سال میشود.
وی ادامه داد: مصرف ماهی موجب تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن میشود.
دکتر رئیسی اضافه کرد: برخی از باسیلها میتوانند در غلات پخته شده و مرطوب رشد کرده و موجب مرگ شود که در مرحله اولیه اختلالات گوارشی و مسمومیت است و در موارد ویژه به مرگ منجر میشود.
دکتر رئیسی گفت: نظارت بر عرضه غذا در مکانهای عمومی و نظارت بر بهداشت محیط همچنین نظارت بر نمونه برداری و همکاری با پزشکی قانونی در تعیین علت مرگ بر اثر مصرف مواد غذایی است.
دکتر رئیسی افزود: هر زمان اختلالات سلامت در مصرف مواد غذایی به صورت دسته جمعی باشد، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این زمینه ورود میکند.
دکتر رئیسی درباره عرضه غذاهای حرام در برخی رستورانها گفت: این گونه مواد غذایی از مسیر غیرقانونی تهیه میشود و احتمال آلودگی و مسمومیت به سبب مصرف آنها بالاست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی توصیههای بسیار نادرست در فضای مجازی مشاهده میشود گفت: این گونه توصیهها گاه بی تاثیر و حتی گاهی بسیار زیان بار است.
دکتر رئیسی افزود: باید توصیههای مواد غذایی را از منابع معتبر دریافت کرد و مواد دارویی و غذایی را نیز از مکانهای معتبر و دارای مجوز تهیه کرد.
وی گفت: امنیت غذایی تعریف گستردهای دارد و شامل تامین کننده غذای آن منطقه، میزان تامین غذا، ظرفیت ذخیره سازی و روش فرآوری غذا در منطقه و نوع غذاهای بومی و سبک غذای آن منطقه است.
دکتر رئیسی گفت: در کشورهای با درآمد کم بیشترین سوء تغذیه مشاهده میشود بنابراین اقتصاد تغذیه مهم است.
معاون بهداشت گفت: جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای متوسط جهان است.
وی افزود: گاهی لاغری چاقی عدم تناسب در مصرف مواد غذایی نیز به گونهای سوء تغذیه مصرف میشود.
دکتر رئیسی گفت: مصرف روغنهای اشباع همچون روغنهای حیوانی خطرناک است، اما خوشبختانه بیشتر روغنهای موجود در بازار کشور غیر اشباع است.
وی افزود: سرانه مصرف گوشت روزانه باید ۷۰ گرم باشد که در کشور ما حدود ۳۵ گرم است.
وی اضافه کرد: سرانه مصرف فیبرها همچون سبزیجات باید روزانه ۲۵ گرم است که در کشور ما حدود ۱۵ گرم است.
دکتر رئیسی گفت: کاهش مصرف فیبر موجب بروز مشکلات گوارشی و همچنین افزایش ابتلا به سرطان در دراز مدت است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به فواید استفاده از شیر مادر برای رشد کودکان اضافه کرد: میزان مصرف لبنیات باید ۲ تا ۳ واحد در روز باشد که در کشور ما یک واحد است.
وی افزود: هرگونه افزایش قیمت در لبنیات موجب کاهش این سهم در سبد غذایی میشود.