دیماج ؛عصرانه سنتی پنجاه بدرقزوینی ها
دیماج یک نوع عصرانه سنتی قزوینی است که بسیار محبوب است .
دیماج را بیشتر در تابستان کنار هنداونه و به عنوان عصرانه و نیز ماه رمضان به عنوان افطار میل میکنند، ترکیب اصلی دیماج نان خشک محلی قزوین، پنیر کهنه، سبزی خوردن و پیاز داغ است که به علت در دسترس نبودن از پنیر تبریزی یا لیقوان و نان خشک های بسته بندی شده که مغازه های لبنیات دارن استفاده میکنیم و بقیه مواد سلیقه ای است مثل خیار و نعنا خشک و گردو، همینطور اندازه مواد تقریبی و سلیقه ای هست و میشه متناسب با سلیقه و ذائقه مواد را کم و زیاد کرد.
*مواد لازم:
نان خشک خرد شده /2 پیمانه
سبزی خوردن خرد شده/ 2/3 پیمانه
پنیر لیقوان/ 1/3 پیمانه
پیاز بزرگ/ 1 عدد
زردچوبه/ 2/3 قاشق چایخوری
روغن مایع/به میزان لازم
گردو خرد شده/1/3 پیمانه
نعنا خشک/ 1/2 قاشق چایخوری
روش تهیه دیماج قزوین :
ابتدا پیاز را با روغن مایع سرخ کرده در آخر زردچوبه اضافه کرده تفت میدهیم و شعله را خاموش می کنیم.
نان خشک را ریز خرد کرده و بعد خیلی کم آب بهش می پاشیم که کمی تر بشن و از اون خشکی در بیاد.
پیاز داغ و زردچوبه را به همراه روغنش به نان خردشده اضافه می کنیم.
سبزی خوردن را ریز خرد کرده، پنیر را رنده یا خرد کرده و به همراه نعنا خشک و گردو خردشده که من یادم رفت به مواد اضافه میکنیم.
همه مواد را باهم مخلوط می کنیم و کف دست به صورت فشرده به شکل گلوله در می اریم.
مهمترین خواص دیماج:
دیماج قزوین حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فیبر، اسیدفولیک، روی (زینک)، فسفر، فولات، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.
دیماج باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن، بهبود خلق و خو، تقویت و استحکام استخوان و دندان و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند، موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود، این غذا بسیار مقوی و مغذی است؛ به همین خاطر غذای مناسب و مفیدی برای افراد لاغر و کم بنیه به شمار میرود.