طرز تهیه شیرینی زبان
طرز تهیه شیرینی زبان بسیار ساده است. شاید سختترین بخش آن، تهیه خمیر هزارلای شیرینی باشد که اگر تهیه آن برایتان دشوار است میتوانید آن را از فروشگاههای مواد غذایی و لوازم قنادی خریداری کنید. ابتدا طرز تهیه خمیر هزارلا را با هم بررسی میکنیم و در ادامه به طرز پخت شیرینی زبان خواهیم پرداخت.
طرز تهیه خمیر هزارلا مناسب شیرینی
برای درستکردن شیرینی زبان، به خمیر هزارلا احتیاج دارید و در اولین قدم باید خمیر آن را درست کنید. از این طریق، تهیه شیرینی زبان از آب خوردن هم سادهتر خواهد شد. برای درستکردن خمیر هزارلا به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- آرد سفید شیرینیپزی: 300 گرم
- کره یا روغن جامد قنادی: 150 گرم
- روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
- تخممرغ: 1 عدد درشت
- جوهرلیمو: 1/2 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- آب: 1 فنجان (آب نسبتاً خنک)
قبل از هر چیزی مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. در ظرف بزرگ و مناسبی آرد الک شده را همراه با وانیل و بقیه مواد خشک مخلوط کنید. در وسط این ترکیب حفرهای درست کنید و مواد تر (تخممرغ، آب و روغن مایع) را درست در این قسمت بریزید. ترکیب را بهخوبی هم بزنید تا مواد اولیه خوب با هم مخلوط شوند.
از یک جایی به بعد بهتر است همزن یا هر ابزار دیگری را که برای هم زدن خمیر استفاده میکنید، کنار بگذارید و آن را با دست مخلوط کنید. وقتی خمیر منسجم شد و دیگر به دستتان نچسبید، روی ظرف را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید. اگر خمیر به دستتان میچسبید، به آن آرد اضافه نکنید. ابتدا دستتان را چرب کنید و خمیر را جمع کنید؛ اگر باز هم فایدهای نداشت و خمیر همچنان به دستتان چسبید، یک قاشق آرد به آن اضافه کنید.
در این مرحله خمیر را روی کانتر یا صفحه کارتان پهن کنید. بهتر است از قبل از این کار صفحه را با مقدار کمی آرد، آردپاشی کنید، سپس خمیر را به ضخامت ۲ سانتیمتر باز کنید و کره را روی آن بریزید. حتماً کل سطح خمیر را به کره آغشته کنید. خمیر را به سمت خودتان تا کنید و دوباره با وردنه آن را بهاندازه ضخامت قبلی باز کنید. این کار را تا 6 لایه انجام دهید. در نهایت خمیری به قطر یک سانتیمتر خواهیم داشت. این بار خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در جای نسبتاً خنکی استراحت دهید.
در مرحله آخر، خمیر را مجدداً بر صفحه آردپاشیشده قرار دهید و دوباره مطابق مرحله قبل 6 لایه دیگر باز کنید و تا بزنید. برای آنکه لایهها راحتتر باز شوند، در هر بار تا زدن میتوانید از مقدار خیلی کمی آرد استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که پس از اتمام هر لایه، آرد اضافی را کنار بزنید. مجدداً ۲۰ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید. پس از این مدت خمیر هزارلای شما آماده است.
طرز تهیه شربت شیرینی زبان
پس از خمیر هزارلا، نوبت به آمادهکردن شربت شیرینی میرسد. از اینجا به بعد، دیگر زمان زیادی تا وصال شربت زبان خوشمزه و خوشطعم شما نمانده است.
برای درستکردن شربت شیرینی زبان به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
- عسل: 4 قاشق غذاخوری
- آب: 4 قاشق غذاخوری
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1/2 قاشق غذاخوری
- عرق هل (در صورت تمایل): 1 قاشق غذاخوری
برای آمادهکردن شربت شیرینی، در ظرف مناسبی همه مواد را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. برای آن که عسل راحتتر در آب حل شود، میتوانید چند ثانیه داخل مایکروفر یا روی حرارت کتری گرم کنید.
مراحل تهیه شیرینی زبان خانگی
رسیدیم سر اصل مطلب: درست کردن شیرینی زبان! حال که شربت و خمیر هزارلا را آماده کردید، کافی است خمیر را روی صفحه کار بگذارید و با چاقو یا قالب مخصوص قالب بزنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و خمیر برشزده را روی آن قرار دهید. شربت مخصوص را روی شیرینیها بمالید و با مقداری کنجد یا پودر پسته یا پودر نارگیل آن را تزیین کنید. فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینیها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
فوتوفن شیرینی زبان
برای آن که شیرینی زبان شما بهاندازه شیرینیهای زبان دوران کودکیمان خوشمزه شود، حتماً نکات زیر را در زمان درستکردن آن مدنظر قرار دهید:
- برای داشتن خمیری باکیفیت و سرعتبخشیدن به کار، بهتر است خمیر را از ۲۴ ساعت قبل تهیه کنید و در یخچال بگذارید.
- هنگام برشزدن خمیر، بهتر است همه ابزارهای لازم مانند وردنه، کاتر و چاقو را برای چند دقیقه داخل فریزر گذارید تا هنگام کار با خمیر کاملاً خنک باشند. توجه کنید که خود خمیر هم نباید به دمای محیط برسد.
- در صورت استفاده از خمیر هزارلای آماده، حتماً ۲۴ ساعت پیش از استفاده، خمیر را از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید.
- حتماً دمای فر را بهدرستی تنظیم کنید وگرنه ممکن است مرحله پخت شیرینی بهدرستی انجام نشود.
- پس از خارج کردن شیرینیها از فر، یکبار دیگر روی آنها شربت بزنید تا براق شوند.
- زیادهروی در مصرف جوهرلیمو ممکن است باعث شود که شیرینیها حین پخت کج شوند.
- با استفاده از خمیر هزارلایی که برای تهیه شیرینی زبان درست میکنید، میتوانید شیرینی پاپیونی و ناپلئونی هم بپزید.
- در صورتیکه خمیر هزارلا اضافه آمد، میتوانید آن را در فریزر نگهدار کنید و در صورت نیاز، ۲۴ ساعت قبل آن را از فریزر خارج کنید و داخل یخچال قرار دهید.
- در صورتیکه دیابت یا منع غذایی دارید، میتوانید شکر را از مواد اولیه برای تهیه شیرینی زبان حذف کنید.
- آرد مخصوص شیرینیپزی، آرد کاملاً سفید یا آرد سه صفر، بهترین گزینه برای تهیه برای تهیه خمیر هزارلای این شیرینی هستند.
کلام آخر
شیرینی زبان از جمله شیرینیهایی است که برای هر مجلس و مهمانی نیز مناسب است و اکثر افراد از خوردن آن لذت میبرند. در مقاله حاضر با شما درباره مراحل تهیه شیرینی زبان صحبت کردیم و فوتوفنهای تهیه این شیرینی نوستالژی و خوشمزه را در اختیارتان قرار دادیم. اگر شما هم تابهحال شیرینی زبان را در منزل تهیه کردهاید، به ما بگویید که از ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن آن استفاده میکنید.