چگونه آش جو درست کنیم؟
آش جو یکی از خوراکهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در میهمانیها و مناسبتهای خاص سرو میشود. این غذا ترکیبی از طعمهای لذیذ و مواد غذایی مغذی است.
عطر سبزیجات تازه و طعم دلچسب حبوبات با چاشنی کشک، مواد اصلی این غذای پرطرفدار است اما طعم و مزه اصلی آش جو به فوت و فنهای طبخ این غذا بستگی دارد.
مواد لازم برای تهیه آش جو
جوپرک | ۲ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیاچیتی | ۱ پیمانه |
عصاره قلم گوساله | ۲ پیمانه |
سبزی مخصوص آش جو | ۵۰۰ گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به یمزان لازم |
سیر سرخ شده | ۲ قاشق غذاخوری |
پباز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
کشک | ۲ پیمانه |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
ترکیب سبزی آش جو
مهمترین نکته در طرز تهیه آش جو، استفاده از سبزیجات تازه و مناسب برای این غذاست.
ترکیب سبزیجات معطر و مخصوص در خوشطعم شدن آش جو موثر است.
سبزی آش جو/ تره / گشنیز و جعفری/ برگ چغندر یا اسفناج /ساقه کرفس (ریز شده)
مراحل طرز تهیه آش جو
برای تهیه آش جو سنتی و جا افتاده بهتر است مراحل طبخ را به درستی رعایت کنید.
ابتدا قلم گوساله را با کمی سیر و پیاز و ادویه کامل بپزید و از صافی رد کنید تا عصاره غلیظ و خوش طعمی بدهد.
حبوبات را از ۲۴ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و در حین پخت لعاب بهتری داشته باشد.
سپس سبزی آش جو را پاک و خرد کنید.
جو پرک را همراه دو دولیتر آب و عصاره قلم گوساله داخل قابلمه بریزید و بگذارید به درجه جوشیدن برسد؛ سپس شعله گاز را کمی پایین بیاورید و حبوبات را اضافه کنید.
بعد از اینکه حبوبات پخته شدند سبزی و ادویه را اضافه کنید.
حالا زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید حداقل یک ساعت مواد به آرامی قل بزنند و در نهایت کشک را داخل قابلمه بریزید و ده دقیقه دیگر صبر کنید.
آش جو خوشمزه سنتی جا افتاده و مخصوص شما آماده است.
طرز تهیه آش جو ساده
- آش جو ساده ترکیبی از جو، حبوبات، سبزی آش و کشک میباشد.
- در این رسپی از آب قلم یا گوشت نیز استفاده نمیشود و گاها از عصاره های آماده در بازار کمک میگیرند.
- برای تهیه آش جو ساده از جو پرک نیز استفاده میشود و مدت زمان طبخ کمتر میشود. ساقه کرفس نیز در این روش طبخ از سبزیجات آش جو حذف میشود.
طرز تهیه آش جو مجلسی
- برای داشتن یک آش جو مجلسی و خوشمزه بهتر است زمان بیشتری را صرف کنید و حتما از جو پوست کنده و آب قلم یا گوشت استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که در طرز تهیه آش جو مجلسی حتما ساقه کرفس و برگ اسفناج را در لیست سبزی آش خود بگذارید.
- استفاده از نیم پیمانه گندم در این روش طبخ به لعاب دار شدن آش جو کمک میکند.
- فقط به خاطر داشته باشید که گندم را همزمان با سبزی به آش اضافه نمایید تا ته نگیرد چرا که گندم خیلی زودتر از حبوبات و جو پخته و لعاب میشود.