کنگره جهانی حضرت رضا (ع) می شود

کنگره جهانی حضرت رضا (ع) باهدف مرجعیت‌بخشی به قرآن در موضوع عدالت برگزار می شود.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره به شعار پنجمین دوره این کنگره عدالت برای همه، ظلم به هیچکس، گفت: هم‌اندیشی در خصوص راهی برای استقرار عدالت فراگیر و حصول حقیقت در شرایط امروزی و توسعه رویکرد‌ها و رفتار‌های عدالت‌محور، مرجعیت‌بخشی به قرآن در موضوع عدالت، یافتن راهی برای از بین بردن ظلم و تبعیض اجتماعی و گرد هم آوردن اندیشه‌های کانونی ذیل اندیشه توحیدمحور و عدالت‌گستر امام رضا (ع) از مهم‌ترین اهداف برپایی این کنگره است.

وی با بیان اینکه البته اولین کنگره عدالت و تمدن اسلامی در پرتو تعالیم رضوی در سال ۱۳۶۸ برگزار شد و ریاست آن برعهده مقام معظم رهبری بود، افزود: مراجع در تراز بالا در این کنگره‌ها سخنرانی داشتند و چهار دوره این کنگره‌ها هم برگزار شد.

او افزود:در کنگره چهارم احساس شد که به انتهای مطلب رسیده‌اند، چون دنبال خوانش جدیدی از فرمایشات امام رضا (ع) نبودند از این رو متوقف شد تا اینکه در سال قبل آقای مروی تصمیم گرفتند که کنگره احیا شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی افق‌گشایی برای آینده هم محور دیگر همایش است، گفت: روشنفکری ما به شدت سبب شده است تا مسائل کشور را همانند مسائل نیویورک و لندن بدانیم؛ البته جامعه تا حدودی به این سمت رفته است، ولی نباید مسائل بومی را کاملاً همانند آن‌ها بدانیم، ضمن اینکه باید براساس تعالیم رضوی برای آن افق روشنی را ترسیم کنیم.

دبیر کنگره امام رضا (ع) با بیان اینکه امام رضا (ع)  با بیان اینکه بحث دیگر همایش، رویکرد تمدنی امام رضا (ع) به مسئله عدالت است، گفت: تمدن بخش ماندگار فرهنگ است که با آن زندگی می‌کنیم. فرهنگ از نظر بنده روش زندگی خاص است و همین سبب تمایز میان فرهنگ‌ها و اقالیم مختلف است؛ فرهنگ از جنس هویت است و تمدن چیزی است که در لایه فرهنگ باقی می‌ماند.

وی افزود: ما دنبال این هستیم که اندیشمندانی که برای کنگره مطلب دارند در فرهنگستان علوم رضوی تحقیق و مسائل و چالش‌های اجماعی جهان معاصر را بررسی کنند.

 حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی، با بیان اینکه ۲۰ سال دوره امامت امام رضا (ع) طول کشید که سه تا ۵ سال آن  با ولایتعهدی بوده است، گفت: به خصوص این دوره نیازمند کاوش عمیق‌تری برای ما شیعیان است؛ شخصیت ایشان تعاملی بوده است و سخنان ایشان با صاحبان ادیان هم در منابع مختلف جمع شده که از جمله در احتجاج طبرسی ذکر شده است.

عاملی با بیان اینکه ما سرمایه فکری عظیمی مانند امام رضا (ع) داریم، ولی نتوانسته‌ایم به خوبی از آن استفاده کنیم، گفت: دوهزار سال از دوره افلاطون می‌گذرد، ولی هنوز هم مرجعیت علمی دارد، ولی ما درباره بیانات ائمه (ع) این موفقیت را نداریم لذا باید برای تدوین دکترین براساس قرآن و عترت سراغ متون برویم.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.