بیماری های مقاربتی چیست؟
بیماریهای مقاربتی یا بیماریهای جنسی (که به اختصار STD نیز نامیده میشوند) معمولا از طریق رابطه جنسی یا تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل میشوند. طبق تحقیقات انجامشده، شیوع بیماریهای جنسی در سطح جهانی در حال افزایش است.
لذا با کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع این بیماریها، راههای انتقال، پیشگیری و درمان آنها، میتوان از گسترش بیماریهای منتقله از راه جنسی، به ویژه در مراحل اولیه، جلوگیری کرد. برخی از بیماریهای جنسی خوشخیم بوده و به خوبی به درمان پاسخ میدهند. اما برخی انواع دیگر در صورت عدم درمان میتوانند منجر به عوارض شدیدی شوند.
بیماریهای مقاربتی، صرف نظر از گرایشات جنسی (Sexual Orientation) یا رعایت موارد بهداشت فردی، میتوانند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهند. احتمال ابتلا به بیماریهای جنسی در افراد باکره (Virgin) هم وجود دارد.
بیماری های مقاربتی در زنان
زنان بیشتر از مردان به بیماریهای مقاربتی دچار میشوند. یکی از اصلیترین مواردی که باعث این اتفاق میشود، کوتاه بودن پرینه و نزدیک بودن مجرای ادراری، واژن و مقعد به یکدیگر است. از طرفی معمولا خانمها سکس محافظتنشده دارند و این مسئله باعث ایجاد تغییر در فلور طبیعی واژن میشود. بنابراین احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند.
علائم بیماری های مقاربتی در زنان
هر یک از بیماریهای مقاربتی علامت خاص خودش را دارد. اما معمولا از بیشترین علائمی که در بیماریهای مقاربتی زنان دیدهمیشود، ترشح، خارش، سوزش و درد هنگام نزدیکی است. خونریزی بعد از نزدیکی نیز در این بیماریها شایع است. کسانی که علائم هنگام بیماریهای مقاربتی دارند، احساس طبیعی ندارند و ممکن است چرخهی قاعدگی آنها نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. از دیکر علائمی که در بیماریهای مقاربتی در زنان دیدهمیشود، پاپ اسمیر مختل شدهاست.
از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟
اما از کجا بفهمیم که به بیماری مقاربتی مبتلا هستیم؟ اگر خانم هستید و فعالیت جنسی دارید، باید تحت نظر دکتر زنان باشید. از آنجایی که خانمها بعد از برقراری ارتباط جنسی و نزدیکی مستعد مبتلا به بیماریهای مقاربتی میشوند، باید به طور منظم معاینه شوند و جهت بررسی بیماریهای مقاربتی چک شوند. آقایان هم باید اگر علامتی در آنها یا در شریک جنسی آنها دیدهمیشود، معاینه و بررسی شوند.
راه های جلوگیری از بیماری های جنسی چیست؟
برای پیشگیری از بیماریهای جنسی باید سکس محافظتشده داشتهباشید. سکس با کاندوم یکی از بهترین روشهای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی است. یکی از موارد مهمی که در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای جنسی موثر است، معاینه و بررسی شریک جنسی قبل از برقراری ارتباط جنسی است. مثلا میتوانید از تستهای تشخیصی مانند پاپ اسمیر و تستهای تشخیصی زگیل تناسلی کمک بگیرید تا از سلامت جنسی مطمئن شوید.
یکی دیگر از مواردی که در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای جنسی موثر است، برقراری ارتباط جنسی با یک نفر در زمان است. از برقراری سکس با بیشتر از یک نفر در یک بازهی زمانی پرهیز کنید. داشتن چند شریک جنسی در یک زمان میتواند باعث بیماریهای جنسی شود.