جودوی بانوان مانند بخش مردان حامی مالی ندارد

صدیقه کعبی‌زاده درباره برگزاری دیرهنگام سوپرلیگ و لیگ امید جودو در سال گذشته گفت: شرایط کرونا اجازه نداد، تا برنامه های فدراسیون به موقع انجام شود، با توجه به اینکه جودو در بین رشته های پربرخورد قرار دارد، با شیوع موج جدید کرونا فعالیت هایش تعطیل می شد، در حالیکه لیگ های جودو در تقویم پارسال فدراسیون مهر ماه برنامه ریزی شده بود.
وی افزود: در سال ۹۹ به دليل شیوع کرونا فعالیت خاصی نداشتیم و فقط سوپرلیگ مردان را برگزار کردیم. لیگ مناطق را هم داشتیم که دو منطقه آن برگزار نشد، اما پارسال پیش بینی ما برای برگزاری لیگ ها در ماه اردیبهشت بود که به درخواست استان ها به تیر ماه موکول شد و بعد از آن هم با شیوع کرونا مجبور شدیم، چند بار تاریخ برگزاری مسابقات را تغییر دهیم و در نهایت اواخر سال برگزار کردیم. امسال در نظر داریم، مسابقات را از فصل تابستان شروع کنیم.
*نگاه حرفه ای به سوپرلیگ نبود
دبیر فدراسیون جودو با اشاره به سرمایه گذاری بیشتر باشگاه ها در لیگ های جودو افزود: لیگ در برخی رشته ها قدمتی ۲۰ ساله دارد، باشگاه های زیادی در آن فعالیت دارند و حرفه ای شده اند، در صورتیکه قبلا نگاه حرفه ای در سوپرلیگ جودو نبود، اما حالا این نگاه ایجاد شده است و باشگاه های بیشتر وارد مسابقات ما می شوند.
وی در خصوص اعتبارات فدراسیون جودو گفت: برای مسابقات قهرمانی کشور مشکل مالی داشتیم و کمیته ملی المپیک در این زمینه به ما کمک کرد. در واقع کمیته بودجه صد در ۱۰۰ فدارسیون را پرداخت کرد، اما وزارت ورزش و جوانان کمتر از ۵۰ درصد اعتبارات پارسال را داد.
*میراسماعیلی از اعتبارش سرمایه گذاری کرد
کعبی زاده با بیان اینکه آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو برای توسعه این رشته همه تلاش خود را می کند، افزود: میراسماعیلی از اعتبارش برای برنامه های جودو استفاده می کند، او برای هر رویدادی که در استانها میزبانی می شود، از نهادهای دیگر کمک می گیرد. پارسال برخی از هیئت های استانی اعتبار ۸۰۰ میلیون تومانی هم دریافت کردند، در حالیکه قبلا پنج میلیون هم بودجه نداشتند.
وی گفت: برای مسابقات جایزه بزرگ پارسال پخش زنده تلویزیونی گرفتیم و رسانه ها به خوبی مسابقات ما را پوشش دادند، همین حساسیت ها موجب شد جامعه جودو دیده شود، خانواده ها فعالیت این رشته را ببینند و از آن حمایت کنند.
دبیر فدراسیون جودو افزود: همه فعالیت ها برای این است تا نگاه جامعه برای سرمایه گذاری در رشته المپیکی جودو تغییر کند. جودو هزینه های هنگفت رشته های دیگر را ندارد و شاید اگر 10 درصد آن هزینه ها صرف این رشته شود، می توانیم، همه فعالیت های خود را در سراسر کشور انجام دهیم.
*شرکت در بازیهای کشورهای اسلامی
وی در خصوص بحث شرکت جودو در بازیهای کشورهای اسلامی با وجود تعلیق فدراسیون از حضور در میادین بین المللی افزود: رای صادره کمیته انضباطی فدراسیون بین المللی جودو، محرومیت از حضور در مسابقات زیرنظر IJF (فدراسیون بین المللی جودو) است، اما بازیهای کشورهای اسلامی زیرنظر این فدراسیون برگزار نمی شود، بنابراین می توانیم، در این بازیها شرکت کنیم.
کعبی زاده گفت: تیم های ملی مردان و زنان را با ترکیب کامل هفت نفره به بازیهای کشورهای اسلامی در مرداد امسال اعزام می کنیم. با شرایط موجود می توانیم، با فدراسیون های حاضر در این بازیها فعالیت داشته باشیم، همانطور که در اردوی تدارکاتی مشترک با تیم ملی عراق حاضر شدیم و با فدراسیون های عراق و ترکیه هم تفاهم نامه همکاری امضا کردیم.
وی به اردوی مشترک تدارکاتی با تیم ملی تونس اشاره کرد و افزود: احتمالا اواخر اردیبهشت در این اردو شرکت می کنیم تا با قدرت در بازیهای کشورهای اسلامی حاضر شویم.
*تیم ملی با مربی خارجی
دبیر فدراسیون جودو در خصوص جذب مربی خارجی برای تیم ملی گفت: در سفر میراسماعیلی به ترکیه مذاکرات اولیه با یک مربی خوب انجام شد که این مربی برای مذاکرات نهایی به ایران سفر می کند و در صورت توافق با فدراسیون فعالیتش را شروع می کند.
وی افزود: برای بخش بانوان ظرفیت استخدام مربی خارجی نداریم، اما از مربیان خوب داخلی استفاده خواهیم کرد و با فراهم شدن بودجه در موقعیت مناسب حتما از مربیان خارجی هم بهره می گیریم.
*خوش بین به رفع تعلیق
کعبی زاده با ابراز امیدواری درباره رای دادگاه حکمیت ورزش در خصوص رفع تعلیق فدراسیون گفت: با توجه به دفاع حقوقی خوب فدراسیون ایران و اسنادی که به دادگاه ارائه داده ایم، بسیار خوش بین هستم که رای مثبت دادگاه عالی ورزش را کسب کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فعالیت کم جودو بانوان در سال گذشته افزود: به دليل حساسیت‌های کرونا در بین بانوان برنامه‌های مختل شد، سمینار نواب رییسان بانوان را هفتم اسفند برگزار کردیم، اما به علت شیوع کرونا نیمی از نفرات دعوت شده در آن غیبت کردند. مسابقات باشگاهی هم در خرم آباد برنامه ریزی شده بود که برگزار نشد.
دبیر فدراسیون جودو گفت: جودوی بانوان مانند بخش مردان حامی مالی ندارد، با این حال استان ها فعال بودند و دوره های آموزشی و بازآموزی داوری و مربیگری جودو و دفاع شخصی را برگزار کردیم. اواخر اردیبهشت هم آزمون دان اول تا سوم “کودوکان” (مرکز معتبر اعطای دان ژاپن) را برگزار می کنیم.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.