شربت شیرین و آب قند برای گرمازده ها ممنوع!
![](http://madarandokhtaran.ir/wp-content/uploads/2022/04/تخم-شربتی-400x280.jpg)
- یکی از بزرگترین اشتباهات در مواجه با گرمازدگی، خوراندن انواع شربت خنک یا آب قند به فرد گرما زده است.
- زیرا در این حالت نه تنها شرایط بدن فرد بهتر نمی شود بلکه این نوشیدنی های شیرین با افزایش قند و فشار خون علائم گرمازدگی را تشدید می کنند.
- همچنین از آنجایی که برای هضم قند نیاز به آب است، وجود قند در مایعات عاملی برای دفع بیشتر آب از بدن است؛
- از طرفی مصرف مایعات کافئین دار مانند نوشابه و قهوه نیز خود باعث افزایش تشنگی و کم آبی بدن می شود،
- بنابراین مصرف نوشیدنی های شیرین و کافئین دار در زمان گرمازدگی توصیه نمیشود.
پس در هنگام گرمازدگی مصرف چه نوشیدنی یا شربت هایی جایز است؟
نوشیدن شربت رقیق شده و ملس سکنجبین، آب انار، آب زرشک و مصرف میوه هایی که طبع سردی دارند یکی از بهترین نسخه های طب سنتی در جلوگیری از گرما زدگی افراد است.
بهترین نوشیدنی ها و شربت ها برای مقابله و درمان گرمازدگی
خاکشیر یخ زده و شربت آبلیمو
- استفاده از خاکشیر یخ زده و شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
- برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه خورده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال آور است.
- با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونیکننده است توصیه میشود
- و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.
دوغ ترش
دوغ ترش نیز برای گرمازدگی مناسب است.
سکنجبین با یخ
- نوشیدن شربت رقیق شده و ملس سکنجبین منافع بسیار دارد.
- یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را میبرد و از التهاب حرارت معده میکاهد، و آن چه بلغم در معده و رودهها باشد، خارج میکند.
- اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابهای پر سود و شگفت آور میشود
- ، به خصوص برای کسانی که جگر و معدهای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شدهاند
- و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ میباشند منافع زیاد دارد، اما برای مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.
عناب و شکر
- برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک و ملس میل کنید.
- همچنین خوردنیهای سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه میشود.
- البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل میشود.
تخم شربتی
- تخم شربتی به علت داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود.
- لعاب این دانهها پس از جذب آب، به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد.
- تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.
بـهلیمو
- بهلیمو از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کنندهی سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده میشود.
گلاب
- برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج نماید.
- نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین میبرد و بدن را تقویت میکند.
- بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است