شربت شیرین و آب قند برای گرمازده ها ممنوع!

  •  یکی از بزرگترین اشتباهات در مواجه با گرمازدگی، خوراندن انواع شربت خنک یا آب قند به فرد گرما زده است.
  • زیرا در این حالت نه تنها شرایط بدن فرد بهتر نمی شود بلکه این نوشیدنی های شیرین با افزایش قند و فشار خون علائم گرمازدگی را تشدید می کنند.
  • همچنین از آنجایی که برای هضم قند نیاز به آب است، وجود قند در مایعات عاملی برای دفع بیشتر آب از بدن است؛
  • از طرفی  مصرف مایعات کافئین دار مانند نوشابه و قهوه نیز خود باعث افزایش تشنگی و کم آبی بدن می شود،
  • بنابراین مصرف نوشیدنی ‌های شیرین و کافئین دار در زمان گرمازدگی توصیه نمی‌شود.

پس در هنگام گرمازدگی مصرف چه نوشیدنی یا شربت هایی جایز است؟

نوشیدن شربت رقیق شده و ملس سکنجبین، آب انار، آب زرشک و مصرف میوه هایی که طبع سردی دارند یکی از بهترین نسخه های طب سنتی در جلوگیری از گرما زدگی افراد است.

بهترین نوشیدنی ها و شربت ها برای مقابله و درمان گرمازدگی

خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو

  • استفاده از خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
  • برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه خورده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال آور است.
  • با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب‌لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است توصیه می‌شود
  • و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.

دوغ ترش

 دوغ ترش نیز برای گرمازدگی مناسب است.

 سکنجبین با یخ

  • نوشیدن شربت رقیق شده و ملس سکنجبین منافع بسیار دارد.
  • یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را می‌برد و از التهاب حرارت معده می‌کاهد، و آن چه بلغم در معده و روده‌ها باشد، خارج می‌کند.
  • اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابه‌ای پر سود و شگفت آور می‌شود
  • ، به خصوص برای کسانی که جگر و معده‌ای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شده‌اند
  • و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ می‌باشند منافع زیاد دارد، اما برای مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.

عناب و شکر

  • برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک و ملس میل کنید.
  • همچنین خوردنی‌های سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه می‌شود.
  • البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل می‌شود.

تخم شربتی

  • تخم شربتی به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود.
  • لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد.
  • تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.

بـه‌لیمو

  • به‌لیمو  از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ی سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

گلاب

  • برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج نماید.
  • نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین می‌برد و بدن را تقویت می‌کند.
  • بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است
image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.