فضیلت و خواص سوره عنکبوت
سوره عنکبوت هشتاد و نهمین سورهای است که به پیامبر (ص) نازل شده، ولی در مصحف بیست و نهمین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۶۹ آیه دارد و در مکه به پیامبر (ص) نازل شده است.
این سوره درباره توحید، نشانههای خدا در آفرینش، مبارزه با شرک سخن گفته و برای دلداری به مسلمانانِ کمتعداد در آغاز اسلام، سرنوشت برخی از پیامبران پیشین را گزارش کرده است.
در فضیلت این سوره از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم روایت شده: هرکس سوره عنکبوت را بخواند به تعداد همه مؤمنان و همه منافقان ده حسنه به او عطا میشود (۱)
از امام صادق علیه السلام نقل شده: هرکس سوره عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم ماه رمضان قرائت کند، سوگند به خدا که از اهل بهشت خواهد بود، زیرا این دو سوره نزد پروردگار از جایگاه بلندی برخوردارند (۲)
آثار و برکات سوره
۱) درمان همه بیماریها
از رسول گرامی اسلام نقل شده است: هرکس سوره عنکبوت را نوشته و پس از شستن، از آب آن بنوشد همه دردها و بیماریها از او زایل میشود.
امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: اگر این سوره را بنویسند و آنگاه آن را شسته و از آب حاصل از آن بنوشند تب، سردی و درد از آنها برداشته میشود و از هیچ دردی جز درد مرگ که چارهای از آن نیست، غمگین نمیشوند و در زندگی به شادی فراوانی دست مییابند (۳)
۲) جهت آرامش و شرح صدر
نوشیدن آب این سوره موجب شادی دل و شرح صدر میشود و اگر برای افروختگی و حرارت چهره از این آب صورت را بشویند برطرف میشود و اگر هنگام خواب این سوره خوانده شود موجب آرامش و راحتی در خواب میشود (۴)
پی نوشت:
(۱) مجمع البیان، ج ۸، ص ۵
(۲) ثواب الاعمال، ص ۱۰۹
(۳) تفسیرالبرهان، ج ۴، ص ۳۰۱
(۴) همان
منبع: «قرآن درمانی روحی و جسمی؛ محسن آشتیانی، سید محسن موسوی»