خرمالو: خواص، مضرات و طبع میوه پاییزی
خُرمالو درختی از گیاهان گلدار دولپه ای است که در راسته خلنگ سانان و تیره خرمالوئیان قرار می گیرد.
خرمالو رسته ای است که تقریباً دارای ۵۰۰-۴۵۰ گونه برگریز و درختان همیشه سبز می باشد. بیشتر این گونه ها بومی مناطق گرمسیر هستند و تنها تعداد کمی از آنها در آب و هوای معتدل گسترش دارند.
میوهٔ این گیاه که خوراکی است نیز «خرمالو» نامیده می شود. نام خرمالو ترکیبی است از دو واژهٔ خرما و آلو.
ارزش غذایی خرمالو
هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
آب ۷۵.۵ گرم
فیبر ۵.۹ گرم
قند ۲۳ گرم
ویتامین ث ۷.۶ میلی گرم
پتاسیم ۲۱۰ میلی گرم
منیزیم ۱۱ میلی گرم
آهن ۰.۱۵ میلی گرم
طبع خرمالو
طبع خرمالو گرم و تر است.
خواص خرمالو

1- خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.
2- خرمالو سرشار از ویتامین های A ، B و C می باشد.
3- خرمالو میوه ای با کالری بالا است (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
4- خرمالو آرام کنندة سکسکه است و به طور چشمگیری بندآورندة خون ریزی است.
5- این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می کند به علاوه پکتین موجود در خرمالو نقش بسزایی در کاھش کلسترول خون دارد.
6- مصرف این میوه پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می برند بسیار مفید است زیرا خرمالو حاوی میزان قابل توجهی آب بوده و بنابراین ادرارآور است.
7- مصرف خرمالو اسهال را برطرف می کند.
8- خوردن خرمالو باعث نرمی سینه می شود.
9- خرمالو دشمن کم خونی است.
10- اشتهاآور خوبی است و اگر بین وعده های غذایی خورده شود، موجب افزایش اشتها می شود.
11- می توان برای درمان اسهال خونی، حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمود.


