همسر خوب عمر را بیشتر می کند !

پژوهشگران در دانشگاه جنوبی دانمارک می گویند تصور رایجی که مردان معمولاً کمتر از زنان عمر می کنند، اشتباه است و مردان در واقع شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند.

مطالعات جدید این تفکر مرسوم را به چالش می کشد که مردان به اندازه زنان عمر نمی کنند. این تصور عمدتاً بر پایه مشاهدات متعددی از جمعیت های مختلف در سراسر جهان و در بازه های زمانی گوناگون شکل گرفته است.

محققان در پژوهش خود از فاکتور« امید به زندگی» به جای تعداد واقعی سال هایی که یک فرد زندگی می کند، برای مقایسه استفاده کرده اند. در واقع آنان برای اینکه ببینند شانس واقعی یک مرد برای زندگی طولانی تر از یک همسال زن چقدر است، این شانس را سنجیدند که فردی از جمعیتی با نرخ مرگ و میر بالا، چقدر بیشتر از فردی از جمعیتی با نرخ مرگ و میر پائین زندگی می کند.

در این پژوهش علاوه بر اطلاعات پایگاه داده های کشورها، از داده های چشم انداز رشد جمعیتی جهان که اطلاعات زندگی افراد از ۱۹۹ کشور جهان را بر اساس جنسیت در بازه های زمانی پنج ساله( از ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹میلادی) نشان می دهد، بهره گرفته شده است. پژوهشگران بعد از جداسازی زنان، شانس زندگی مردان را طبق سطح تحصیلات و وضعیت تاهل نیز مقایسه کردند.

نتایج نشان می دهد که از سال ۱۸۵۰ به این سو از هر چهار مرد، یک تا دو نفر بیشتر از میانگین عمر یک زن، عمر کرده اند. در بعضی موضوعات رقم عمر بیشتر مردان نسبت به زنان، به بالای ۵۰ درصد نیز رسیده است و برای مثال در ایران طی سال های ۱۹۵۰- ۱۹۶۴ یا اردن در سال های۱۹۶۰- ۱۹۶۹میلادی چنین وضعیتی وجود داشته است.

پژوهشگران می گویند اگرچه در کشورهای توسعه یافته ، احتمال زنده ماندن بیشتر مردان تا دهه ۱۹۷۰ میلادی کاهش یافته بود، اما این احتمال اکنون در همه جمعیت ها در حال افزایش است. در کشورهای با درآمد کم و متوسط نیز احتمال بیشتر زنده ماندن مردان نسبت به زنان بالاتر رفته است.

نویسندگان این مطالعه همچنین می گویند این مسئله به نرخ بالاتر مرگ و میر در میان دختران جوان و نوزادان در آن نقاط جهان نیز مربوط می شود.

بر اساس این تحقیق، یک مرد میتواند با انجام کارهای خاصی، شانس خود را برای داشتن عمر طولانی تر افزایش دهد. از جمله اینکه  مردانی که دارای مدرک دانشگاهی بودند، شانس خود را برای داشتن عمر بیشتر ۴۳ درصد افزایش داده اند، در حالیکه این رقم برای مردانی که فقط دیپلم داشتند تنها ۳۹ درصد بوده است.

همچنین مردان زن دار ۳۹ درصد شانس زنده ماندن بیشتر از زنان را داشته اند، در حالیکه این شانس برای مردان مجرد تنها ۳۷ درصد بوده است. محققان با توجه به این نتایج استدلال کرده اند که تأثیر شریک زندگی بر سلامتی مردان در روابط پایدار مثبت بوده و اصطلاح« همسر شاد، زندگی شاد» میتواند به نحوی درست باشد.

image_pdfدانلود PDFimage_printپرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.